KONAČNO BI MOGLA POČETI GRADNJA U UVALI PRŽNA

Katari Diar kreće sa dvije vile u aprilu

Iz Katari Diara najavili su da će radovi početi vjerovatno u aprilu, a u prvoj fazi gradiće i hotel od pet zvjezdica
51 pregleda 2 komentar(a)
Pržno, Katari, Foto: Siniša Luković
Pržno, Katari, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.01.2017. 20:27h

Gradnja prva dva objekta novog turističkog kompleksa u uvali Pržna - Plavi horizont, počeće vjerovatno prvih dana aprila, potvrđeno je „Vijestima“ u kompaniji Qatari Diar Hotel and Property Investment Montenegro (QDHPIM).

Ova kćerka kompanija katarskog državnog investicionog fonda Qatari Diar, predala je zahtjev Ministarstvu održivog razvoja i turizma za izdavanje građevinske dozvole za dvije rezidencijalne vile - RL 1 i RL 2. Te dvije vile će se graditi na katastarskoj parceli 534/1 KO Milovići, odnosno na urbanističkoj parceli UP 1 po izmijenjenom i dopunjenom Urbanističkom projektu Pržno 1.

Riječ je o zapadnom dijelu kompleksa od ukupno oko 27 hektara u zaleđu plaže Plavi horizont koji je još 2009. Qatari Diar kupio od tivatskog HTP-a Primorje.

Na tom prostoru shodno željama katarskog investitora, isplaniran je i ucrtan mješoviti rizort, u čijem sklopu će se nalaziti hotel kategorije pet zvjezdica, kao i rezidencijalne vile, spa centar, restorani, barovi, teniski tereni i otvoreni bazeni i niz drugih manjih objekata.

V.d. izvršna direktorica Qatari Diara Montenegro Jadranka Francesković kazala je “Vijestima” da su dvije rezidencijalne vile dio prve faze realizacije novog kompleksa, te da je uz zahtjev za građevinske dozvole za ta dva objekta, Ministarstvu održivog razvoja i turizma predat i eleborat faznosti realizacije cijelog rizorta.

“U svakom slučaju, i hotel će takođe biti građen u prvoj fazi”, istakla je Francesković dodajući da će dvije nove vile ujedno biti ogledni primjerci za kupce budućih nekretnina na Plavom horizontu, kako će izgledati ostali objekti novog rizorta.

Ona nije detaljnije govorila o finansijskiim i drugim aspektima gradnje prva dva objekta novog kompleksa na koji se čeka već skoro sedam godina, ali da se stvari kada je u pitanju Qatari Diar i njegova investicija u Tivtu ipak pomjeraju u pozitivnom pravcu, pokazuje i podatak da je QDHPIM u proteklih par mjeseci izdvojio i značajna sredstva za donaciju lokalnoj zajednici u Krtolima, gdje se realizuje njihov projekat.

Inače, prema nezvaničnim informacijama, najizgledniji operater novog kondo-hotela sa depandansima na Plavom horizontu biće čuveni Four Seasons.