Ministarstvo: Podsticaji za obnovljive izvore se ne isplaćuju Đukanoviću

"Još jednom podsjećamo da je na promjenu naknade najviše uticao vjetropark Krnovo čiji je ulazak u pogon, kao i u elektroenergetski sistem Crne Gore planiran u toku ove godine..."
87 pregleda 10 komentar(a)
Blažo Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Blažo Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.01.2017. 15:19h

Ministarstvo ekonomije demantovalo je tvrde iznesene u tekstu "Biznis Blaža Đukanovića i društva građani dodatno pomažu" koji je danas objavljen u "Vijestima".

"Poptuno je netačna tvrdnja iznesena u pomnutom tekstu. Radi objektivnog informisanja javnosti, ističemo da se podsticaji za obnoviljive izvore se ne isplaćuju Blažu Đukanoviću, niti su se ikad isplaćivali, niti su ušli u obračun naknade koji je utvrđen novim Pravilnikom o jediničnoj naknadi za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i visokoefikasne kogeneracije u 2017. godini", navode iz Ministarstva.

Dodaju da je, za ovu godinu, naknada utvrđena za puštanje u rad 12 malih hidroelekrana i vjetroparka na Krnovu, od kojih nijedan objekat nije u vlasništvu Blaža Đukanovića.

"Još jednom podsjećamo da je na promjenu naknade najviše uticao vjetropark Krnovo čiji je ulazak u pogon, kao i u elektroenergetski sistem Crne Gore planiran u toku ove godine. Investitor koji realizuje projekat izgradnje VE Krnovo je francusko-austrijski konzorcijum „Akuo Energy SAS - Ivicom Consulting“", zaključuje se.

Bonus video: