Za podršku Upravi za javne nabavke 1,65 miliona eura

"Važan segment razvoja e-uprave predstavlja uspostavljanje sistema elektronskih javnih nabavki, koji se koristi kao alat za unapređenje efikasnosti procesa nabavke roba, usluga i radova te ostvarivanje ušteda u javnom sektoru“, saopštio Mersad Mujević
117 pregleda 0 komentar(a)
MErsad Mujević, Foto: Savo Prelević
MErsad Mujević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.12.2018. 14:08h

U okviru prvog Projekta „Implementacija elektronskog sistema javnih nabavki u Crnoj Gori“ danas je potpisan Ugovor o dodjeli sredstava, za čiju je realizaciju opredijeljeno 1,65 miliona eura. Ugovor su potpisali Marija Vukčević, predstavnica Ministarstva finansija i Marko Poznanović, predstavnik kompanija Intrasoft international - Grčka, Belit doo – Srbija.

Ceremoniji početka Projekta prisustvovali su predstavnici Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći Ministarstva finansija, Uprave za javne nabavke, predstavnici Delegacije EU kao i u partneri na Projektu Intrasoft internatiional - Grčka, Belit doo – Srbija.

Direktor Uprave za javne nabavke dr Mersad Mujević je čestitao kompanijama Intrasoft internatiional - Grčka, Belit doo – Srbija na dobijenom zadatku i podsjetio na važnost daljeg unaprjeđenja sistema javnih nabavki u našoj zemlji.

Mujević je istakao da su razvoj novih tehnologija i sve veći pristup internetu stvorili uslove za transformaciju načina na koji javna uprava funkcioniše.

„Važan segment razvoja e-uprave predstavlja uspostavljanje sistema elektronskih javnih nabavki, koji se koristi kao alat za unapređenje efikasnosti procesa nabavke roba, usluga i radova te ostvarivanje ušteda u javnom sektoru“, naveo je Mujević.

Ovim Projektom uvođenja elektronskih nabavki će se na sveobuhvatan način primjeniti elektronska sredstava komunikacije u postupcima javnih nabavki, kao zamjena za postupke koji se zasnivaju na papirnim dokumentima.

„E-nabavke nijesu samo važan segment reforme e-uprave unutar Evropske unije, nego je njihov razvoj i nivo usklađenosti predmet monitoringa i evaluacije izvještaja o napretku na tranzicionom putu Crne Gore prema članstvu“, naglasio je Mujević.

Bonus video: