DUG OD 250.000 EURA KOMPANIJI PORT OF ADRIA

Prva blokada za novu vlast u Budvi

Predstavnici nove budvanske uprave kazali su “Vijestima” da će i oni početi prinudno da naplaćuju stara dugovanja prema gradu
62 pregleda 25 komentar(a)
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.01.2017. 08:25h

Barska kompanija Port of Adria blokirala je račun budvanke Opštine, zbog duga  od 250.000 eura   za skladištenje opreme za Vodeni grad. 

Novo paralisanje opštinskih finansija uslijedilo je svega desetak dana od kada je na čelo grada izabran  gradonačelnik Dragan Krapović. 

Riječ je  o dugu starom više od osam godina, kada je Opština  od kiparske kompanije Numerico trejd limited preuzela opremu  i vraćanje kredita od milion i po eura,  za prvi Vodeni grad na tom dijelu Jadrana...

Upućeni tvrde da iza kiparske firme stoje domaći biznismeni.

Specijalni tužioci za organizovani kriminal provjeravaju na koji način je Opština na sebe prezela taj posao  i dugovanja  of šor firme.

Opština je  krajem 2014.  zaključila ugovor o 30-ogodišnjem izdavanju u zakup više od četiri hektara opštinske  zemlje na brdu Topliš iznad Budve, sa kompanijom Aquaterra solutions.

Ugovorom je definisano da investitor na ime godišnjeg zakupa 41.889 kvadrata zemlje gradu plaća  240.000 eura.

Aquaterra solutions  obavezala se da od Opštine otkupi opremu koja je ležala u barskom lučkom terminalu.

Ta kompanija  platila je  dva miliona eura opremu za Akva park, koju je i ugradila dijelom u zabavni park.

Kamen-temeljac za izgradnju novog vodenog grada stavljen je u aprilu 2015. a najveći vodeni grad na južnom Jadranu svečano je otvoren u julu prošle godine. 

Aquaterra solutios je za izgradnju atraktivnog zabavnog parka  uložila 13 miliona eura, a osim brojnih vodenih atrakcija, bazena,  sadržaja sa djecu i omladinu, firma je ispoštovala  i odredbu o zapošljavanu 14 Budvana tokom sezone.

Predstavnici  nove budvanske uprave kazali su da su očekivali sličan početak rukovođenja Budvom, ali i naglasili da će  početi i oni prinudno da naplaćuju stara dugovanja prema gradu.

Preporučujemo za Vas