Privredni sud o E- Gamblingu: Garancija uzeta po zakonu

Tužilaštvo već godinu istražuje rad E Gamblinga zbog sumnji u nelagalno priređivanje igara i pranje novca
1 komentar(a)
E Gambling
E Gambling
Ažurirano: 29.12.2016. 19:04h

Privredni sud Crne Gore odbio je tužbeni zahtjev firme E Gambling koja je tražila da joj tužena država, odnosno, Uprava za igre na sreću, plati prinudno naplaćenih 30.000 eura.

Prvostepenu odluku je donijela sudija Dijana Raičković, a punomoćnik E Gamblinga potvrdio je juče “Vijestima” da će se žaliti Apelacionom sudu.

Za E Gambling je sporno što je bankarska garancija 29. januara ove godine naplaćena po osnovu novog ugovora iz 2015, iako je dug za koncesije nastao po osnovu starog ugovora zaključenog 2012. godine.

Prvostepeni sud utvrdio je, međutim, da je država ipak mogla da prinudno naplati 30.000 eura.

Ovlašćeni predstavnik države Risto Femić kazao je, tokom suđenja, da je sa 30.000 eura, samo djelimično naplaćeno potraživanje budući da je dug za neplaćene koncesije iznosio 190.610 eura. On je naveo da je dio duga naplaćen 29. januara jer važenje bankarske garancije isticalo 30. januara.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) već godinu istražuje poslovanja kompanije E-Gambling Montenegro, iza koje stoji premijerov brat od ujaka Milovan Maksimović. Predmet istraživanja su sumnje u nelegalno priređivanje igara na sreću i pranje novca. Iz SDT-a su u novembru saopštili da su prikupili dokumentaciju od više državnih institucija i da je u toku njihova analiza.

Oni su na oko 40-tak sajtova priređivali igre na sreću sa jednom koncesijom od 10.000 eura, dok ostali toliko plaćaju za jedan sajt. Preko dva sajta bio je promet od skoro 30 miliona eura.

Bonus video: