Bivši radnici Željezare podnijeli novu prijavu zbog nestalog novca

Grupa bivših radnika prijavu podnosila i lani, ali je ona nestala
6 komentar(a)
bivši radnici Željezare, Foto: Zoran Đurić
bivši radnici Željezare, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.02.2015. 19:02h

Predstavnik 24 bivša radnika nikšićke Željezare u stečaju Saša Vujović predao je juče Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću novu krivičnu prijavu zato što tim radnicima nikada nije isplaćena naknada za radove na provlačenju kablova na proizvodnim postrojenjima u julu i avgustu 2010. godine.

“Obaviješten sam da je naše potraživanje prijavljeno u stečajnoj masi u postupku pred Privrednim sudom u Podgorici, kao i to da je naše potraživanje svrstano u treću klasu namirenja iako je trebalo da bude u prvoj klasi za isplatu”, navodi se u krivičnoj prijavi.

Vujović je prijavio, kako tvrdi, i nezakonito otuđenje sredstava iz kase sindikalne uzajamne pomoći u iznosu od 105 hiljada, a koja nikada nijesu vraćena. Prema njegovim riječima, blagajnik kase uzajamne pomoći bio je bivši radnik Miro Jokić.

Novac iz kase uzjamne pomoći uzimali su i radnici drugih bivšg pogona Željezare. Vujović je nekoliko pratećih dokumenata predao tužiocu uz napomenu da je finansijski direktor Željezare bio Branko Polić iz Hrvatske, a stečajni upravnik Veselin Perišić.

Grupa od nekoliko bivših radnika Željezare bila je prije dvije sedmice u sjedište Vrhovnog državnog tužilaštva kako bi se raspitali o sudbini njihove prve prijave zavedene u novembru 2013. Međutim, ispostavilo se da je ona nestala.

Novinar “Vijesti” je bio svjedok da je nova prijava predata.

Bonus video: