Francuska grupacija neće prodati banku u Crnoj Gori

Time je Hiršl demantovao višemjesečne spekulacije o izlasku Societe Generale grupe sa crnogorskog tržišta, mogućoj prodaji Societe banke u Crnoj Gori i njenom pripajanju CKB
122 pregleda 0 komentar(a)
Societe Generale Montenegro banka, Foto: Filip Roganović
Societe Generale Montenegro banka, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.05.2017. 11:36h

Societe Generale nije u procesu prodaje Societe Generale banke u Crnoj Gori, rekao je danas nakon skupštine alcionara glavni izvršni Societe Generale banke Montenegro Miroslav Hiršl.

„Grupa je zadovoljna sa poslovanjem ove članice, koja je tokom više godina pokazala svoju sposobnost da ostvari snažan i profitabilan rast zahvaljujući posvećenosti i kvalitetu menadžmenta, svojim zaposlenima i uslugama koje nudi svojim klijentima,” saopštio je Hiršl zvaničan stav u ime Societe Generale Grupe kao većinskog vlasnika banke.

Time je Hiršl demantovao višemjesečne spekulacije o izlasku Societe Generale grupe sa crnogorskog tržišta, mogućoj prodaji Societe banke u Crnoj Gori i njenom pripajanju CKB.

Skupština akcionara Societe Generale banke Montenegro usvojila je danas godišnji izvještaj o poslovanju banke, sa mišljenjem nezavisnog spoljnog revizora.

„Banka je u 2016. godini ostvarila najbolje komercijalne i finansijske rezultate od kada je Societe Generale prisutan u Crnoj Gori. Rekordni rezultati omogućili su, već treću godinu za redom, raspodjelu dijela dobiti akcionarima banke. Banka će svojim akcionarima isplatiti dividendu u iznosu od 50% ukupnog profita banke odnosno 3,9 miliona eura“, saopšteno je iz banke.

Odličan rezultat banke je, kako dodaju, odraz povećanog broja klijenata, kao i uspjeha u svim segmentima poslovanja sa građanima, malim i srednjim preduzećima, javnim sektorom i privredom.

„Rezultati potvrđuju da Societe Generale banka Montenegro ima jednu od vodećih pozicija i da je prepoznata kao banka posvećena klijentima, sa konstantnim povećanjem svog tržišnog učešća“, kazali su iz banke.

Na sjednici je takođe usvojena i odluka o izmjenama i dopunama statuta, kao i imenovanju članova Odbora direktora banke. Za članove Odbora direktora izabrani su Milorad Katnić, predsjednik Odbora direktora banke, Antoine Alexis, direktor Finansijske divizije Societe Generale Grupe za Evropu, Miroslav Hiršl, glavni izvršni direktor banke, Sonja Miladinovski, direktorka Finansijske divizije Societe Generale banke Srbija i Verica Maraš, direktorka kompanije „13. jul Plantaže“.

Bonus video: