Karisma preuzima 21 radnika, traže još 440

Radnike traže na sajtu prekoveze.me za hotele u Ulcinju i Kotoru. Nema socijalnog programa
3 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2017. 19:57h

Kompanija Karisma koja je sa Vladom potpisala ugovor o zakupu dijela imovine HTP Ulcinjska rivijera potvrdila je juče “Vijestima” da će preuzeti u prvoj fazi samo 21 zaposlenog radnika u tom preduzeću. Umjesto stalno zaposlenih, prema oglasima objavljenim na veb sajtu agencije za zapošljavanje prekoveze.me, Karisma sada traži 440 radnika.

Kako je navedeno u oglasu ove radnike traže za budući hotel Holiday Village u Ulcinju (sadašnji Belvi i Olimpik) i njihov Mini boutique hotel Karisma u Kotoru, ne navodeći koliko radnika se odnosi na koji hotel.

Oglasom traže 60 sobarica, po 50 konobara i pomoćnih kuvara, po 40 kuvara i pomoćnog osoblja u kuhinji, barmena-šankera, pomoćnih kuvara i higijeničarki traže po 30. Potrebno im je i 20 radnika održavanja, 15 baštovana, 10 radnika u vešeraju, kao i pet šefova restorana, tri domaćice hotela, po dva šefa kuhinje, recepcije i održavanja i jednog IT menadžera.

U ulcinjskoj kompaniji sada je stalno zaposlen 81 radnik, a neizvjesna je sudbina preostalih 60 radnika u što do prije neki dan nijesu vjerovali ni u sindikatu tog preduzeća, niti među radnicima. Njihov radni odnos ostaje u Ulcinjskoj rivijeri, ali više neće imati radna mjesta u hotelima Belvi i Olimpik.

“Pitanje socijalnog programa nije bilo obuhvaćeno tenderskim pozivom”, saopštili su “Vijestima” iz Karisme odgovarajući na pitanje da li su u svojoj ponudi Vladi dali socijalni program za radnike HTP Ulcinjska rivijera.

Sastavni dio ugovora potpisanog sa Vladom je spisak radnika koje će pruzeti. U njemu su imena devet radnika hotela Belvi i 12 radnika Olimpika.

“Činjenica da Karisma Hotels & Resorts, kao jedan od lidera u segmentu tržišta koje pokriva, zapošljava preko 8.500 radnika širom svijeta, najbolje ilustruje napore grupacije da investiranjem u lokalnu zajednicu i širenjem broja radnih mjesta, pruži brojne prilike za rad lokalnom stanovništvu. Inicijalno smo u prvoj fazi preuzeli 21 zaposlenog, ali će rizort, nakon realizacije razvojnih faza projekta, zapošljavati preko 470 radnika”, saopštili su iz Karisme.

Kvalitetna i edukovana radna snaga, kako navode, ključ su njihovog uspjeha, a kako je raditi u Karismi, napominju, svjedoči činjenica da se nalaze na prestižnoj listi “Great Place to Work”, koja predstavlja listu kompanija sa najboljim uslovima za rad zaposlenih.

Korist grada i Rivijere biće mnogo veća

Što se tiče visine godišnje zakupnine, iz Karisme su saopštili da “minimalna iznosi 450.000 eura, ali će ona kroz razvojne faze i uvećanje prihoda biti znatno viša”.

“Takođe, mora se uzeti u obzir da Karisma investira preko 31 milion eura u objekte koji nijesu u našem vlasništvu, dakle u prosjeku više od milion eura godišnje, ako se uzme u obzir kompletan period zakupa. To su bespovratna ulaganja. Da ne bi bilo dileme, novoizgrađeni objekti će od prvog dana biti u vlasništvu društva HTP Ulcinjska rivijera, čime će biti uvećana njena vrijednost”, naveli su iz kompanije.

Kazali su i da kada se uporede sadašnji rezultati hotela Olimpik i Belvi, biće jasno šta Ulcinjska rivijera i grad Ulcinj dobijaju projektom Holiday Village Montenegro.

“Zajedno sa TUI-jem Karisma dovodi toliko željene goste iz zapadne Evrope u Ulcinj, i to već na proljeće 2018.”, naveli su iz Karisme.

Galerija

Bonus video: