Nikšićko sindikalno povjereništvo traži hitne izbore i kongres SSCG

„Potrebno je osvježiti SSCG novim mladim obrazovnim kadrovima koji će moći odgovoriti zahtjevima koje nameću sadašnjost i budućnost."
0 komentar(a)
Nikšić, Foto: Arhiva Vijesti
Nikšić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.05.2011. 15:22h

Opštinsko sindikalno povjereništvo Nikšić koje djeluje pri Savezu Sindikata Crne Gore (SSCG) oglasilo se saopštenjem za javnost u kome ističu da je neophodno što prije organizovati izbore na svim nivoima sindikalnog organizovanja i zakazati kongres SSCG.

„Potrebno je osvježiti SSCG novim mladim obrazovnim kadrovima koji će moći odgovoriti zahtjevima koje nameću sadašnjost i budućnost. Apelujem na kolege da prevaziđu međusobne razmirice i počnu da se bave isključivo sindikalnim aktivnostima i zaštitom prava radnika, radi čega su i izabrani na funkcije koje obavljaju“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik nikšićkog Sindikata Branko Gardašević.

Prema njegovim riječima, u Sindikatu je neophodan timski rad, uvažavanje i zaštita svakog člana te organizacije, bez obzira na njegovo opredjeljenje i izražavaju nezadovoljstvo malim odzivom Nikšićana koji su dali podršku stavovima SSCG vezanim za izmjene i dopune Zakona o radu.

„Borba za radnička prava svim zakonom dozvoljenim oblicima bez jedinstva radnika nema uspjeha a što pokazuju i rezultati prikupljanja potpisa podrške o izmjenama i dopunama Zakona o radu“ navodi se u saopštenju.

Bonus video: