Petrovac: Hotel "Castellastva" dobija četiri zvjezdice

Hotel će postati dio „Tucan klub” porodičnih hotela sa animacionim programom za djecu
113 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2014. 19:23h

Hotelska grupa „Budvanska rivijera” obilježava ove godine dva značajna jubileja, 30 godina od otvaranja Turističkog naselja „Slovenska plaža” i četiri decenije postojanja petrovačkog hotela „Castellastva”.

Jubileji se obilježavaju obimnim investicionim ciklusom. Prema riječima izvršnog direktora HG „Budvanska rivijera” Vula Tomaševića menadžment hotelske grupe je uz ogromne napore i najvećim dijelom izdvajajući sopstvena sredstva, kao i sredstva dobijena od zakupa hotela „Sveti Stefan” i „Miločer”, ušao u veoma obiman i ambiciozan program adaptacije petrovačkog hotela.

„Nakon adaptacije turističkog naselja 'Slovenska plaža' i hotela 'Palas' koji su novim kvalitetom dostigli nivo 4 zvjezdice, započeta je i adaptacija najstarijeg hotela u sastavu budvanske rivijere, hotela 'Castellastva'. Nakon adaptacije hotela 'Castellastva' u Petrovcu za očekivati je da ovaj hotel, do nedavno kategorije 2 zvjezdice, bude promovisan u hotel sa 4 zvjezdice'” kazao je za „Vijesti” Tomašević .

Nove sadržaje dobiće i petrovački „Palas”, uz još jednu kongresnu salu

On je dodao da je u planu da osim adaptiranja postojećih smještajnih jedinica, recepcije, novih pratećih sadržaja i izgradnje bazena, hotel dobije i novih 13 luks apartmana u dijelu zgrade koji je do sada korišten za potrebe administracije.

„Tako da će po otvaranju hotel imati 185 smještajnih jedinica. Hotel 'Castellastva' će od ove godine posredstvom renomiranog touroperatora TUI - Rusia poslovati u oviru 'Tucan klub' hotela - porodičnih klub hotela sa posebno osmišljenim animacionim programom za djecu, koji će biti prvi ove vrste u regionu”, naveo je Tomašević.

Nove sadržaje dobiće i petrovački „Palas”, jer, kako je naveo Tomašević, iako već četvrtu godinu pripada redu hotela sa 4 zvjezdice, u pripremi za predstojeću sezonu pristupilo se dopuni, pa je tako ovaj hotel osim novog spoljašnjeg izgleda, odnosno zamjeni fasade, bogatiji za još jednu kongresnu salu.

„Istovremeno će u funkciju biti stavljen novi sistem klimatizacije hotela. Slijedeći stratešku politiku Društva o unapređenju turističkog proizvoda, namjera je menadžmenta da se u predstojećem periodu i hotel 'Aleksandar' dovede do višeg nivoa kvaliteta. Ovaj hotel koji ima 209 smještajnih jedinica samo su dijelom adaptirane”, zaključio je Tomašević.

„Slovenska plaža” dobija novi toplovod

U pripremama za sezonu 2014, zbog dotrajalosti, a u cilju ostvarenja veće energetske efikasnosti, biće zamijenjen kolektor i kompletan toplovod koji su u funkciji još od otvaranja „Slovenske plaže” i koji je bio dugo vremena jedini te vrste na području crnogorskog primorja.

Tomašević je podsjetio da je Turističko naselje „Slovenska plaža” adaptacijom i dopunom sadržaja od 2012. godine priključena redu hotela sa 3+ i 4 zvjezdice.

„Zbog ogromne površine, adaptacija traje nešto duže nego kod ostalih objekata”, kaže on.

Bonus video: