Prodavci ostaju na Maloj pijaci do renoviranja koničke

“Pošto mi nismo Čelebićev brend, da ne bismo završili na ulici, pristali smo da prodajemo i na Koniku
1 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2012. 08:31h

Prodavci tvrde da im je obećano da buvljak na Maloj pijaci neće biti uklonjen dok ne bude rekonstruisana pijaca na Koniku, kod Doma zdravlja.

Prodavačica Nada Kovačević tvrdi da im je sekretar Sekreterijata za komunalne poslove i saobraćaj Miomir M. Mugoša obećao da se buvljak neće rušiti, dok se ne stvore uslovi da prodavci pređu na pijacu na Koniku.

“Pošto mi nismo Čelebićev brend, da ne bismo završili na ulici, pristali smo da prodajemo i na Koniku. Mugoša nam je rekao da ćemo na Koniku imati bolje uslove nego na Maloj pijaci, da će pijaca biti bolje prekrivena i da će tezge biti jeftinije”, kazala je Kovačević, dodavši da svi detalji još nijesu poznati.

Prodavci su sa Mugošom i direktorom “Tržnica i pijaca” Rankom Jovanovićem posjetili pijacu na Koniku, nakon što je iz preduzeća “Čelebić” prije dva dana saopšteno da za njih nema mjesta u Bazaru, u Bloku 5.

Portparolka “Tržnica i pijaca” Biljana Jovović ranije je saopštila da su angažovali Agenciju za stanovanje da renovira pijacu na Koniku, koja se nalazi pored Doma zdravlja.

“Na tom mjestu ćemo izvršiti sanaciju toaleta i kancelarije, popraviti ogradu, postaviti tezge”, kazala je Jovović.

Iz kompanije “Čelebić” su ranije saopštili da prodavaci sa Male pijace ne mogu prodavati u “Bazaru”, jer njihov “način rada i vrste usluga” nijesu predviđene “konceptom poslovanja” tržnog centra.

Neki prodavci, međutim, nijesu bili zadovoljni ishodom razgovora sa nadležnim, jer su, tvrde, na rubu propasti.

“Ne želim više da slušam njihove laži”, kazao je ljutito jedan od prodavaca.

“Vijesti” nijesu uspjele saznati koliko je od 70-ak prodavaca sa Male pijace spremno da zakupi tezge na Koniku.

Galerija

Bonus video: