Radnici MG Inžinjering počeli štrajk

Predstavnik radnika u štrajkačkom odboru Dragan Koprivica kazao je "Vijestima" da od 135 štrajkuje 106 i da ih jedno ne podržavaju radnici administracije
69 pregleda 0 komentar(a)
Radnici sa Kekovićem, Foto: Ivan Petrušić
Radnici sa Kekovićem, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 01.06.2012. 08:37h

Radnici MG Inžinjeringa iz Nikšića počeli su štrajk nezadovoljni odlukom vlasnika da likvidira firmu.

Predstavnik radnika u štrajkačkom odboru Dragan Koprivica kazao je "Vijestima" da od 135 štrajkuje 106 i da ih jedno ne podržavaju radnici administracije.

"Direktor želi da se oslobodi radnika i da nam ne da otpremnine koje nas sleduju po kolektivnom ugovoru, što mu likvidacija odobrava. Ako mu to prođe, bojim se da niko od radnika u Crnoj Gori neće biti siguran", rekao je Koprivica.

Ipak vlasnik firme Goran Mladenović smatra da ne može poslovati sa toliko radnika, iako je zainteresovan za dalju proizvodnju.

"Sa Vladom nemam što da pregovaram jer mi njena pomoć do sad nije trebala. Ako radnici žele da rade neka rade, ako ne neka štrajkuju", kazao je Mladenović i dodao da ukoliko štrajk bude trajao firma će poći pod stečaj.

sastanku radnika i vlasnika firme prisustvovao je i Srđa Keković iz USS od kojeg radnici očekuju da im organizuje sastanak sa ministrom rada i socijalnog staranja.

Bonus video: