Sekulić: Striktno poštovati prava i obaveze iz kolektivnog ugovora - Vijesti.me
RAZGOVARALA SA PREDSTAVNICIMA SINDIKATA TELEKOMA

Sekulić: Striktno poštovati prava i obaveze iz kolektivnog ugovora

Ministarstvo ekonomije će se narednih dana sastati i sa menadžmentom kompanije u cilju cjelovitog i objektivnog sagledavanja različitih stanovišta strana u sporu

Dragica Sekulić
Dragica Sekulić (Foto: Boris Pejović)

Ministarstvo ekonomije nema ovlašćenje i ne želi da arbitrira u sporu poslodavca i sindikata Crnogorskog Telekoma, saopštila je resorna ministarka, Dragica Sekulić i pozvala obje strane na striktno poštovanje zakona i prava i obaveza utvrđenih kolektivnim ugovorom.

Sekulić je danas, na sastanku sa delegacijom sindikata crnogorske telekomunikacione kompanije, pozvala na uzdržavanje od jednostranih koraka i pritisaka bilo koje vrste koji bi onemogućili i opteretili nastavak dijaloga.

“Na osnovu danas prezentiranih informacija, razlike nam ne izgledaju nepremostive. Naprotiv, smatramo da je trenutak da menadžment i rukovodstvo sindikata demonstriraju liderske osobine, zrelost i odgovornost tako što će bez odlaganja obnoviti dijalog i poljuljano međusobno povjerenje”, kazala je Sekulić.

Predstavnici sindikata su, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, upoznali Sekulić sa aktuelnom problematikom u vezi sa pregovorima o pravima zaposlenih koje su u prethodnom periodu vodili sa menadžmentom kompanije.

Sekulić je rekla da je ubijeđena da uz odgovoran i principijelan dijalog posvećen zajedničkom dobru i brojnim zajedničkim interesima, prostora i mogućnosti za dogovor ima više nego dovoljno.

“Pozivamo socijalne partnere da se vrate za pregovarački sto i nastave socijalni dijalog u interesu onih koje predstavljaju”, kazala je Sekulić.

Ministarstvo ekonomije će se, nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima sindikata, narednih dana sastati i sa menadžmentom kompanije u cilju cjelovitog i objektivnog sagledavanja različitih stanovišta strana u sporu.


Vidi sve komentare