Spor oko dijamanata: Marinković u Srbiji i ne mogu ga privesti

Albona tuži Arutuniana i traži 26 nebrušenih dijamanata koji pripadaju toj firmi. Upravo je Marinković dozvolio Arutunianu da preuzme dijamante nakon čega im se gubi trag, a krivičnu prijavu je podnio tek kada je Arutunian napustio Crnu Goru
76 pregleda 0 komentar(a)
Albona protest, Foto: Arhiva "Vijesti"
Albona protest, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.12.2014. 16:48h

U sporu Albone u stečaju protiv njenog većinskog vlasnika Davita Arutuniana juče se opet nije pojavio ključni svjedok bivši direktor Albone Miroslav Marinković.

Ponomoćnik Albone u stečaju Goran Živković insistirao je da sud ponovo pozove Marinkovića na ročište 23. februara. Sudija Dijana Raičković je kazala da će to ponovo uraditi i da po posljednjem pozivu on nije bio u svom domu. Ona je navela da ne može tražiti njegovo privođenje u sud, jer živi u Beogradu i nije državljanin Crne Gore.

Albona tuži Arutuniana i traži 26 nebrušenih dijamanata koji pripadaju toj firmi. Upravo je Marinković dozvolio Arutunianu da preuzme dijamante nakon čega im se gubi trag, a krivičnu prijavu je podnio tek kada je Arutunian napustio Crnu Goru.

Svjedočio je zamjenik direktora Aerodroma Podgorica Goran Otašević, koji je objasnio da je u prvom dopisu upućenoj stečajnoj upravi naveo da je dijamante iz carinskog magacina Aerodroma preuzeo predstavnik špeditera “Knjaz” Blažo Simonović, a da je kasnije na zahtjev Knjaza dopunio dopis da su primopredaji prisustvovali Arutunian, Marinković , Simonović i šef obezbjeđenja Vladeta Vuković. Otašević, iako zamjenik direktora, nije znao da li postoji pravilnik Aerodroma o vraćanju ocarinjene robe.

Bonus video: