Sporna nabavka od 100.000€

Procijenjena vrijednost nabavke iznosila je 100 hiljada eura, a naručilac sporne nabavke donio je odluku da se kao najpovoljnija izabere ponuda firme Archi-project DOO Nikšić
0 komentar(a)
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 15.09.2016. 19:33h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu firme EFusion iz Nikšića i poništila odluku Elektroprivrede o izboru najpovoljnije ponude na tenderu za izgradnju reklozera sa tri sekcionara na dalekovodu 10 kV Duklo II sa Skada sistemom.

Tender EPCG je poništen, po službenoj dužnosti, zbog bitne povrede Zakona o javnim nabavkama i neusaglađenosti tenderske dokumentacije.

Procijenjena vrijednost nabavke iznosila je 100 hiljada eura, a naručilac sporne nabavke donio je odluku da se kao najpovoljnija izabere ponuda firme Archi-project DOO Nikšić.

„Tenderskom dokumentacijom bila je predviđena obaveza da ponuđači dostave tipske ateste za ponuđene proizvode. Ponuđač Archi-project bio je dužan da u ponudi dostavi tipske ateste za sekcionare proizvođača Dribo iz Češke, s obzirom na to da je u tehničkom opisu naveo da nudi sekcionare ovog proizvođača. Shodno navedenom, Državna komisija nalazi da je naručilac u postupku pregleda i ocjene ponude Archi-project pogrešno i nepotpuno utvrdio činjenično stanje u pogledu dostavljenih atesta za ponuđene sekcionare i pogrešno primijenio materijalno pravo kada je pobijanim rješenjem ovog ponuđača, u naznačenom dijelu, ocijenio kao ispravnu, zbog čega je isto nezakonito“, ističe se između ostalog u rješenju koje je potpisao predsjednik komisije Zoran Živković.

Bonus video: