TO Budva i hotelijeri: Sezona uspjela, strahujemo za sljedeću

Najveći dio gostiju u Budvi čine turisti iz Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog saveza, nakon njih najbrojniji su gosti iz regiona
111 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2012. 19:28h

Prema podacima lokalne Turističke organizacije, priča o "špicu" ljetnje turističke sezone u Budvi obistinila se i ovog ljeta. U Budvi, poručuju iz Turističke organizacije, boravi oko 60.000 gostiju.

"To je, kada upoređujemo sa istim periodom prošle godine, za dva odsto više", rekla je Jelena Rađenović iz TO Budva.

Najveći dio gostiju u Budvi čine turisti iz Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog saveza, nakon njih najbrojniji su gosti iz regiona, najviše iz Srbije.

"Kad nastane kolaps, onda se gubimo"

Haos na ulicama i prepuni parkinzi svjedoče da turista u Budvi na fali, a gostima u "metropoli turizma" gužva na ulicama očigledno ne smeta, pa većina njih bez većih zamjerki prelazi preko budvanskih "boljki".

Prolaznici na šetalištima i gosti na plažama sa kojima je razgovarala ekipa Vijesti zadovoljni su uslovima i cijenama, neki se žale na višak smeća, nekima smetaju gužve u saobraćaju.

I hotelijeri smatraju da je sezona uspjela, ali i najavljuju probleme koji, zbog ekonomske krize, tek predstoje

"Kad nastane kolaps onda se baš gubimo", ocjenjuje gošća sa jedne od budvanskih plaža.

Zabrinuti za 2013.

I hotelijeri smatraju da je sezona uspjela, ali i najavljuju probleme koji, zbog ekonomske krize, tek predstoje.

"Sezona je otprilike na onom nivou koji se i planirao. Na onom nivou koji je i moguć, a to je nekih 680, 700 miliona eura zvanično, a nezvanično i preko milijardu", smatra Žarko Radulović, suvlasnik hotela "Splendid".

On prethodnu turističku sezonu ocjenjuje kao "lakšu, jednostavniju, predvidljiviju".

"Ali ova će vjerovatno biti bolja", rekao je i dodao da je već sada zabrinut za uspjeh ljetnje turističke sezone u 2013. godini.

Bonus video: