U Crnoj Gori će ovogodišnji prihodi od turizma biti 830 miliona eura

Prema njenim riječima, Crnu Goru je prošle godine posjetilo oko 67.000 turista, a ove godine se očekuje veći broj
70 pregleda 3 komentar(a)
budvanska rivijera, Foto: Arhiva Vijesti
budvanska rivijera, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.11.2016. 11:40h

U Crnoj Gori će ovogodišnji prihodi od turizma biti oko 830 miliona eura, a u zimskoj sezoni oko 20 miliona eura, rekla je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

Ona je rekla novinarima na promociji zimske sezone i novogodišnjih dočeka da je prošle godine Crna Gora od turizma u zimskoj sezoni imala prihod od oko 18 miliona eura, a ukupna zarada od turizma je iznosila 800 miliona eura.

Prema njenim riječima, Crnu Goru je prošle godine posjetilo oko 67.000 turista, a ove godine se očekuje veći broj.

Zimske prioritetne destinacije ove godine u Crnoj Gori su, kako je ona navela, na jugu Bar, Budva, Tivat, Herceg Novi i glavni grad Podgorica sa interesantnim paket aranžmanima, a na sjeveru Žabljak, Kolašin, Vučje i Rožaje.

"Ova i prošla godina su bile rekordne po turističkoj sezoni. Nadamo se da će sljedeća biti još bolja, jer ćemo se truditi da razvijamo nove i pozitivne trendove", rekla je Željka Radak Kukavičić.

Najavila je da će uoči zimske sezone turisti moći da uživaju u zimskom raftingu, jahanju konja, džet skiju, kao i mnogobrojnim karnevalima i feštama koje će se održavati na gradskim trgovima.

Bonus video: