URA: “Plantaže” prodale svoj biznis u Beogradu, tim novcem najvjerovatnije otplatili dug

U pokretu URA navode da im je drago što su "Plantaže" izmirile svoja poreska dugovanja, ali da im nije drago što je i dalje takav čin "obavijen velom tajne", iza čega, po njihovom sudu, u perspektivi stoji srljanje te kompanije u velike probleme
8150 pregleda 5 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: URA
Građanski pokret URA, Foto: URA

Građanski pokret URA je, kako je saopšteno iz te partije, u saznanju da je kompanija "13. jul Plantaže" prodala svoj biznis u Beogradu, te vjeruju da otuda potiče novac za otplatu poreskog duga.

Iz kompanije su juče saopštili da su uplatom 3,3 miliona eura duga izmirili svoje poreske obaveze, te da na jučerašnji dan nisu imali dug prema Poreskoj upravi po bilo kom osnovu.

“’Plantaže’ su prodale svoj biznis u Beogradu “13. jul Beograd” trgovačkoj kući Gold i dali im ekskluzivu što je vrlo indikativno ako imamo u vidu da su “Plantaže” odjednom izmirile svoj nagomilani poreski dug i to juče potvrdili saopštenjem”, navode u GP URA.

Dodaju da im je drago što je ta državna kompanija izmirila svoja poreska dugovanja, ali da im nije drago što je i dalje takav čin "obavijen velom tajne", iza čega, po njihovom sudu, u perspektivi stoji srljanje te kompanije u velike probleme.

“Prije svega teško je povjerovati u informaciju da je poreski dug isplaćen iz redovnog poslovanja, ukoliko imamo na umu gubitak iz trećeg kvartala 2019. godine. Smiješno je i to što u saopštenju aktuelno rukovodstvo “Plantaža”, valjda podučeno svojim političkim guruom, kritiku na njihov rad poistovjećuje sa mržnjom pojedinaca prema kompaniji. Zaboravljaju pritom da aktuelno partijsko rukovodstvo nisu ‘Plantaže‘”, ističu u pokretu URA.

Napominju i da su “Plantaže” smanjile zaradu radnicima 20 odsto od oktobra prošle godine i da to smanjenje važi i danas i da je "vrlo simptomatično i to što se sa otplatom poreskog duga izlazi u izbornoj godini."

Bonus video: