Vlada donijela Plan davanja koncesija u oblasti voda

Tim planom utvrđeni su i predmeti koncesija i rokovi za objavljivanje javnih oglasa za davanje koncesija na korišćenje dijela voda za potrebe flaširanja, korišćenje vode za tehnološke i slične potrebe pravnih lica u količini većoj od 86m³/dan, kao i uzgoj ribe u količini većoj od 150 t/god u privredne i druge svrhe
658 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice Vlade (arhiva), Foto: BOJANA CUPIC
Sa sjednice Vlade (arhiva), Foto: BOJANA CUPIC

Vlada je donijela Plan davanja koncesija u oblasti voda za ovu godinu, kojim su utvrđena područja na kojima se može vršiti koncesiona djelatnost.

Tim planom utvrđeni su i predmeti koncesija i rokovi za objavljivanje javnih oglasa za davanje koncesija na korišćenje dijela voda za potrebe flaširanja, korišćenje vode za tehnološke i slične potrebe pravnih lica u količini većoj od 86m³/dan, kao i uzgoj ribe u količini većoj od 150 t/god u privredne i druge svrhe.

Vlada je usvojila Izvještaj o stanju uređenja prostora u prošloj godini, a cilj tog dokumenta je sagledavanje cjelovite i objektivne slike crnogorskog prostora kao najvažnijeg nacionalnog resursa.

U izvještaju se ukazuje na probleme u prostoru, navode postojeća rješenja za poboljšanje stanja i ukazuje na mogućnosti daljih usmjerenja prostornog razvoja.

„Takođe, daje se uvid u procese koji koriste regionalne potencijale i doprinose smanjenju regionalnih razlika i promovišu ciljevi evropske teritorijalne kohezione politike“, kaže se u saopštenju.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila i Izvještaj o aktivnostima za sprovođenje omladinske politike za prošlu godinu.

Kako se navodi, Ministarstvo sporta i mladih je u prošloj godini opredijelilo oko 511,87 hiljada eura za implementaciju mjera i aktivnosti omladinske politike u okviru šest ključnih ciljeva definisanih Strategijom za mlade 2017 – 2021. i Akcionim planom za implementaciju Strategije za prošlu godinu, radi poboljšanja položaja mladih, njihovog aktivizma, mobilnosti, vještina i kompetencija u svim oblastima njihovog društvenog djelovanja.

Izvještaj o realizaciji Akcionog plana pokazuje da je od 95 aktivnosti u potpunosti realizovano 89, ili 93.7 odsto.

Kroz realizaciju 96 projekata nevladinih organizacija iz oblasti omladinske politike u prošloj godini, obuhvaćeno je više od 20 hiljada mladih koji su direktno učestvovali u realizaciji projektnih aktivnosti.

Vlada je usvojila Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije za integraciju lica s invaliditetom u Crnoj Gori (2016-2020) za prošlu godinu.

„ Akcionim planom za period 2018/2019 godine planirane su 74 aktivnosti. U toku prošle godine za realizaciju ili početak realizacije je prispjela 71 aktivnost, od čega je realizovano 28 aktivnosti, odnosno 40 odsto, aktivnosti koje su trenutno u toku realizacije ima 35, odnosno 49 odsto, dok je nerealizovanih aktivnosti osam, ili 11 odsto“, dodaje se u saopštenju.

Usvojen je i Izvještaj o stanju sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori u prošloj godini koji će se, shodno Zakonu o zaštiti i spašavanju, dostaviti Odboru za bezbjednost i odbranu Skupštine.

Bonus video: