Za Beograd i do osam puta dnevno

“Air Serbia” je lani između Tivta i Beograda tokom ljeta imala 22 sedmične rotacije, a za ovogodišnju sezonu zasada su potvrdili 24 rotacije, sa mogućnošću da se eventualno uvedu još dvije dodatne
6270 pregleda 5 komentar(a)
Avion MA prilikom polijetanja iz Tivta, Foto: Siniša Luković
Avion MA prilikom polijetanja iz Tivta, Foto: Siniša Luković

Sudeći prema najavama dva nacionalna avioprevoznika, “Montenegro erlajnsa” (MA) i “Air Serbie”, tokom narednog ljeta na raspolaganju putnicima biće do sada rekordan broj sedmičnih redovnih letova na relaciji Tivat-Beograd-Tivat.

“Montenegro erlajns” je najavio da će u periodu od juna do septembra uvesti još jednu svakodnevnu dodatnu rotaciju svojih aviona na ovoj veoma popularnoj liniji. Stoga će ukupan broj sedmičnih rotacija MA aviona na liniji Tivat-Beograd, narednog ljeta biti 29, što je skoro trećinu više nego lani kada je crnogorska aviokompanija letjela 22 puta nedjeljno na ovoj relaciji. Za MA su inače, letovi iz Tivta i Podgorice za Beograd najprofitabilnije i najprometnije linije na kojima je crnogorski nacionalni avioprevoznik lani zabilježio ukupan porast broja putnika od tri odsto u odnosu na 2018.

“Air Serbia” je lani između Tivta i Beograda tokom ljeta imala 22 sedmične rotacije, a za ovogodišnju sezonu zasada su potvrdili 24 rotacije, sa mogućnošću da se eventualno uvedu još dvije dodatne. Imajući u vidu da “Air Serbija” ljeti na toj liniji pored uobičajenih aviona tipa “ATR-72” i 2airbus A-319”, koristi i “airbuse A-320” u tzv. gustom rasporedu, kapaciteta po 174 putnika, to pokazuje da će narednog ljeta linija Tivat-Beograd biti jedna od linija koja će nuditi najveće raspoložive kapacitete putnicima na prostoru bivše Jugoslavije.

Sa dnevnih sedam do čak osam letova između dva grada, linija Tivat-Beograd će, isključujući unutrašnji aviosaobraćaj Rusije, biti druga po učestalosti u Istočnoj Evropi, nakon linije Varšava- Krakov u Poljskoj, i bez premca u regionu bivše Jugoslavije.

Bonus video: