Za izbor dva nova člana Savjeta EKIP-a javili se Sekulić i još četvoro

Prijavili se i Predrag Boljević, Vladan Đukanović, Šefkija Murić i Dejan Jovanović
114 pregleda 0 komentar(a)
Agencija za elektronske komunikacije, EKIP, Foto: Arhiva Vijesti
Agencija za elektronske komunikacije, EKIP, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.02.2017. 19:16h

Skupštinskom Odboru za ekonomiju stiglo je pet prijava na konkurs za izbor dva nova kandidata za članstvo u Savjetu Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP). Prijave su, većinom, podnijeli kandidati koji su, krajem prošle godine, konkurisali za mjesto izvršnog direktora EKIP-a, saznaju "Vijesti".

Rok za prijavu juče je formalno istekao, a prijave su još krajem prošle sedmice podnijeli bivši direktor Agencije za telekomunikacije i poštansku djelatnost Zoran Sekulić, predstavnik NVO Centar za zaštitu potrošača i sudski vještak Predrag Boljević, inženjer iz EKIP-a Vladan Đukanović i bivši predsjednik OO DPS-a Rožaja Šefkija Murić.

Dejan Jovanović, bivši pomoćnik ministra saobraćaja koji je od osnivanja EKIP-a 2000. godine do 2002. bio zaposlen u toj instituciji potvrdio je juče ”Vijestima” da je prijavu poslao poštom.

Postoji mogućnost da se poštom prijavi još neko.

Spekuliše se i da će Bošnjačka stranka (BS), od koje zavisi kvorum u parlamentu i skupštinskim tijelima kandidovati svog predstavnika za Savjet u EKIP-a.

Skupštinski Odbor za ekonomiju raspisao je 10. februara konkurs za imenovanje dva člana Savjeta EKIP-a.

Kandidat, kako se navodi u pozivu, treba da ispuni opšte uslove, odnosno da je državljanin Crne Gore i da u njoj ima prebivalište, da se protiv njega ne vodi krivični postupak i da ima opštu zdravstvenu sposobnost.

Pored opštih, kandidat treba da ispunjava i određene posebne uslove među kojima su da posjeduje kvalifikaciju visokog obrazovanja obima 240 kredita, odnosno završen četvorogodišnji studijski program iz oblasti elektrotehnike, poštanskog saobaćaja, ekonomije ili prava.

Kandidat treba da ima i najmanje pet godina iskustva na poslovima iz oblasti elektronskih komunikacija ili poštanske djelatnosti.

Kandidat ne može biti poslanik, odbornik, osoba koju bira, imenuje ili postavlja predsjednik Crne Gore, Skupština, Vlada ili Skupština lokalne samouprave. Ne može biti ni funkcioner političkih stranaka.

Predsjednik, odnosno, član Savjeta EKIP-a imenuje se na pet godina.

Bonus video: