Zaposlenima u gradskim preduzećima kvadrat 600 eura - Vijesti.me
Objekat se sastoji od 91 stambene jedinice

Zaposlenima u gradskim preduzećima kvadrat 600 eura

Gradonačelnik je juče kazao da su u ovakve i slične projekte uložili preko 20 miliona eura

Vuković polaže kamen temeljac
Vuković polaže kamen temeljac (Foto: PG biro)

Glavni grad služi kao primjer i drugim državnim institucijama kada je rješavanje stambenih potreba zaposlenih u pitanju, poručio je juče gradonačelnik Ivan Vuković.

“Bili smo krajnje nesebični i praveći računicu došli smo do zaključka da smo što po osnovu ustupanja parcela za potrebe izgradnje, što kroz oslobađanje plaćanja komunalne naknade investitora u ovakve i slične projekte investirali preko 20 miliona eura, a istovremeno smo posvećeni onome što su potrebe ljudi koji rade u sistemu Glavnog grada,” kazao je on

Vuković je juče u društvu direktora Agencije za stanovanje Vladimira Tomovića i direktora kompanije “Roaming Montenegro” Dalibora Milovića položio kamen temeljac za izgradnju zgrade za zaposlene u gradskim preduzećima.

Prvi čovjek Pogorice je kazao da su u posljednje dvije godine pokrenuta tri takva projekta koji će rezultirati time da će 300 zaposlenih riješiti stambeno pitanje.

Tomović je pojasnio da će zaposleni u privrednim društvima grada plaćati kvadratni metar stana po cijeni od 600 eura.

Objekat se sastoji od 91 stambene jedinice - 48 jednosobnih,42 dvosobna stana i jedne garsonejre. Dodao da su stanovi između privrednih drušava podijeljeni u odnosu na broj zaposlenih, zbog čega je najviše pripalo Deponiji - 14, i Tržnicama i pijacama - 13, dok su ostala privredna društva u prosjeku dobila po osam stanova.


Vidi sve komentare