Kako naučno opismeniti mlade: Manifestacija "Nauka u pokretu" u CG

Cilj ovog projekta je dostizanje visokih standarda naučne pismenosti mladih u Crnoj Gori
110 pregleda 0 komentar(a)
nauka u pokretu, Foto: Prona
nauka u pokretu, Foto: Prona
Ažurirano: 02.05.2012. 07:22h

Polazeći od stava da je nauka za svakog, a ne samo za talente, Fondacija za promovisanje nauke PRONA u saradnji sa GIZ (Energetska turneja), i u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete i sporta i Ministarstvom nauke i ove godine realizuje projekat Nauka u pokretu.

Manifestaciju će zvanično otvoriti pomoćnik ministra nauke Darko Petrušić, 3.maja u 11 časova u Gimnaziji "Panto Mališić" u Beranama.

"Program projekta Nauka u pokretu koji se sastoji od eksperimenata, predavanja i video prezentacija, osmišljen je sa ciljem da kako mlade, tako i cjelokupnu populaciju, zainteresuje za istraživački rad, da ukaže na primjenljivost nauke u svakodnevnom životu, kao i da mladima otvori perspektive za dalji profesionalni razvoj", saopšteno je iz NVO Prona.

Cilj ovog projekta je dostizanje visokih standarda naučne pismenosti mladih u Crnoj Gori.

Predavanja će obuhvatiti više djelova: Nauka - zanimljiva i korisna (prof. dr Nevenka Antović), Zašto je trava zelena, a nebo plavo? (prof. dr Jovan Mirković), prezentacije eksperimenata: ljepota stvaranja, fizika - uradi sam, magični svijet hemije, biologija - kroz svakodnevnu igru, Film o astronomiji, prezentacije - Nauka i umjetnost, itd. ove godine, sa početkom u 11:00, u:

  • Beranama, Gimnazija "Panto Mališić", 3. maja
  • Andrijevici, Srednja mješovita škola, 4. maja
  • Plavu, Srednja mješovita škola, 4. maja
  • Rožajama, Gimnazija "30. septembar", 5. maja
  • Ulcinju, Srednja mješovita škola, 11. maja

Projekat je podržala Vladina komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Bonus video: