Bar: Formiran odbor Radničke partije

Rastoder je istakla da je cilj rada partije na državnom i lokalnom nivou zaustavljanje trenda uništavanja radničke klase, zaštita prava, borba za socijalnu državu i socijalnu pravdu, poštovanje zakonskih prava radnika i vraćanje povjerenja u solidarnost i zajedništvo radnika
77 pregleda 2 komentar(a)
Senka Rastoder, Foto: Radomir Petrić
Senka Rastoder, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 23.12.2016. 14:30h

U prisustvu predsjednika partije i poslanika u Skupštini Crne Gore Janka Vučinića, u Baru je formiran Opštinski odbor Radničke partije Crne Gore (RPCG), a za predsjednicu odbora izabrana je Senka Rastoder, poznata sindikalna aktivistkinja.

Rastoder je istakla da je cilj rada partije na državnom i lokalnom nivou zaustavljanje trenda uništavanja radničke klase, zaštita prava, borba za socijalnu državu i socijalnu pravdu, poštovanje zakonskih prava radnika i vraćanje povjerenja u solidarnost i zajedništvo radnika. Ona je istakla da su razbijeni radnici i njihovi interesi “laka meta” za sve tajkune i novokomponovane investiture “koji uz pomoć vlasti isprazniše naše džepove i ostaviše nas bez perspektive”.

"Najnovije mjere Vlade premijera Duška Markovića su još jedan u nizu udara na najelementarnije potrebe radnika i njihovih porodica i ugrožavanje stečenih prava. Tražiti od siromašnih da budu još siromašniji i da se preko leđa obespravljenih radnika uvijek prelomi sav teret, jasno govori u kom pravcu će ići politika Vlade . Očigledno da ćemo svi morati da uložimo veliku energiju baveći se posljedicama loše vođene ekonomske politike ovih četvr vijeka", navela je Rastoder.

Predsjednik RPCG Vučinić kazao je da je ovo “mlada partija koja baštini socijalističke ideje o položaju i potrebama radnika”. On je naglasio da težak položaj radnika u savremenom crnogorskom društvu karakterišu rastuće siromaštvo, opšta obespravljenost , nepoštovanje zakonom definisanih prava, ogromna dugovanja na ime neuplaćenih poreza i doprinosa, neredovnost zarada, rasprodaja društvenog bogastva i besperspektivnost mladih.

"Najveću cijenu transformacije društva i tranzicije privrede platili su upravo radnici Crne Gore", poručio je Vučinić u obraćanju članovima novoformiranog odbora u Baru.

Bonus video: