Vujanović "prepisao” čestitku od prošle godine

U odnosu na prošlu, Vujanović je samo izostavio rečenicu da je “bez kurtoazije, vaš lični doprinos tome je inspirativan i izvanredan”
14 komentar(a)
Filip Vujanović, Ilham Alijev, Foto: Savo Prelević
Filip Vujanović, Ilham Alijev, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.12.2016. 07:19h

Predsjednik Filip Vujanović očigledno nije imao inspiracije kada je pisao čestitku za 55. rođendan predsjedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu, jer je gotovo prepisao onu koju je poslao godinu ranije.

Vujanović je Alijevu poželio da još dugo vodi azerbejdžanski narod.

U odnosu na prošlu, on je samo izostavio rečenicu da je “bez kurtoazije, vaš lični doprinos tome je inspirativan i izvanredan”.

“Azerbejdžan je danas faktor stabilnosti u svijetu i popločao je put za prosperitetniju i pravedniju budućnost za sve. Želim vam da prijateljski narod Azerbejdžana vodite putem stabilnosti i prosperiteta još mnogo godina. U ime naroda Crne Gore, kao i u lično ime, koristim priliku da izrazim duboku zahvalnost za sve što ste učinili da osnažite odnose između naše dvije bliske i prijateljske države. Ekselencijo, želim vam dobro zdravlje, porodičnu sreću i uspjeh u vašim najvišim državnim aktivnostima”, piše u čestitki koju je prenio report.az.

Alijevu su čestitke uputili predsjednici Kine Si Đinping, Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, Kazahstana Nursultan Nazerbajevi i Bugarske Rosen Plevneliev.

Plevneliev je ove sedmice bio u Crnoj Gori, a Vujanović mu je uručio najveće državno odlikovanje.

Bonus video: