URA dostavila odgovor SNP-u: Ovo pitanje zaslužuje ozbiljniji i detaljniji dokument

Iz URA navode da se u ponudi koja im je dostavljena ne nudi i ne objašnjava niti jedan mehanizam koji će spriječiti DPS kadrove i kadrove njihovih satelitskih partija da i dalje budu direktori Direkcija
7 komentar(a)
Kotor, Foto: Filip Roganović
Kotor, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.12.2016. 16:19h

Opštinski Odbor Građanskog pokreta URA iz Kotora je odgovorio na ponudu Socijalističke narodne partije o davanju manjinske podrške toj partiji.

Oni u odgovoru koji su dostavili predsjedniku kotorskog SNP-a Branku Ivanoviću navode da se radi o isuviše važnoj i ozbiljnoj stvari,kao što je vodjenje grada u narednih četri godine i da to zaslužuje mnogo ozbiljniji, seriozniji i detaljniji dokument za traženje manjinske podrške od onog koji im je SNP dostavio.

"Razloga za takvu konstataciju je mnogo, navodi se u saopštenju koje URA dostavila Anteni M. Saopštili su neke od, kako su kazali, najvažnijih razloga: Prvo, tražite manjinsku podršku za izbor vaših kandidata na političke funkcije i to na funkciju Predjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine, a znamo da političkih funkcija ima više, pa ne vidimo iz kojih redova mislite da popunite te funkcije? Drugo, nudite da mi iz ostalih opozicionih partija (Demokrate, DF, SDP i URA) ostvarimo kontrolnu funkciju kroz Skupštinu opštine i kroz Upravne odbore, ne navodeći ni jedan primjer koji jasno objašnjava način, vremenske periode, proceduru kontrole i kako će se riješavati problematična riješenja iz kontrole. Treće, govorite o depolitizaciji lokalne uprave i biranje kandidata bez obzira na partijsku pripadnost i lično poznastvo, već isključivo na osnovu znanja, dosadašnjeg iskustva i ostvarenih rezultata, i ne navodite nijedan detalj o tome", piše u saopštenju.

Iz URA navode da se u ponudi koja im je dostavljena ne nudi i ne objašnjava niti jedan mehanizam koji će spriječiti DPS kadrove i kadrove njihovih satelitskih partija da i dalje budu direktori Direkcija.

"Direktori preduzeća, sekretari Sekretarijata...direktori raznih gradskih ustanova...i sl, u ovom gradu.Bez ozbiljnog dokumenta i njegove detalje ne razrade, za koju ste nam obećali da ćete je dostaviti, a niste, ovo što ste nam poslali je avantura za koju vam glasači nijesu dali mandate Da su gradjani Kotora željeli da zadrže iste kadrove da u pravljaju gradom oni bi im to povjerenje ukazali na izborima 16.oktobra.Niko nema prava da prekraja izbornu volju pod izgovorom da želite ovakvom ponudom da... Spašavate Kotor i ispunjavate dužnost prema gradjanima ovog grada", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: