Glavni grad nije dobio saglasnost Vlade: Bez rasprave o komunalnoj taksi

Vujošević prozvao opoziciju što ne prisustvuje odborima gdje se raspravlja o važnim pitanjima
60 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada glavnog grada, Foto: Arhiva Vijesti
Zgrada glavnog grada, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.12.2016. 20:58h

Glavni grad nije dobio saglasnost Vlade za Odluku o komunalnoj naknadi, te odbornici taj dokument neće razmatrati na sjednici Skupštine glavnog grada, koja je zakazana za sjutra.

Gradski sekretar za finansije Miomir Jakšić je juče na sjednici Odbora za finansije, privredu i razvoj, kazao da saglasnost ne mogu dobiti ni u četvrtak, te je odbor predložio Skupštini da tu tačku izostavi iz dnevnog reda sjednice.

Odbor je, bez prisustva odbornika opozicije Nikole Bajčetića i Čela Ismailisufija iz DF -a i Zdenke Popović (Demokrate) jednoglasno predložio Skupštini da usvoji predlog odluke o budžetu Glavnog grada za 2017. godinu, predlog programa rada Skupštine, dioničarskih društava i javnih ustanova za 2017. godinu.

Nenad Vujošević (DPS) je prozvao opoziciju što ne prisustvuje odboru na kome se raspravlja o najvažnijim dokumentima za Glavni grad za narednu godinu.

“ Dobili su materijal, pozvani su ovdje da prisustvuju, oni neće o tome da raspravljaju. Iako se njima nešto ne sviđa, a ne sviđa im se ništa, to treba da dođu i da saopšte ovdje”, kazao je Vujošević.

Članovi odbora su predložili Skupštini da usvoji i predlog odluke o davanju saglasnosti na ugovor o sponzorstvu i upravljanju FK “Budućnost”.

Bonus video: