Herceg Novi: Gradiće stanove, ali ne znaju koiliko je zaposlenih bez stana

Odbornici bi trebalo da donesu odluku o gradnji, iako ne znaju koliko nezaposlenih nemaju riješeno stambeno pitanje
55 pregleda 3 komentar(a)
zgrada, Meljine, Foto: Slavica Kosić
zgrada, Meljine, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.12.2016. 14:36h

U četvrtak počinje zasjedanje SO Herceg Novi koje će prema najavama trajati tri dana zbog obimnog dnevnog reda sa 27 tačaka.

Odbornici bi trebalo da donesu četiri odluke o utvrđivanju lokacija za izgradnju stambenog objekta za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u državnim, odnosno u organima lokalne samouprave.

Odbornici bi trebalo da donesu odluku o gradnji, iako ne znaju koliko nezaposlenih nemaju riješeno stambeno pitanje .

“Ne posjedujemo tačnu evidenciju o stambenim potrebama zaposlenih, niti Pravilnik koji reguliše to pitanje.Opština Herceg Novi upoznata je da postoje zaposleni u organu lokalne uprave koji nemaju riješeno stambeno pitanje. Taj problem je višedecenijski”, odgovoreno je Vijestima iz lokalne uprave.

Pojašnjeno je i da je “u planu da Skupštini opštine predloži lokacije za stvaranje uslova za izgradnju stanova za zaposlene u organu lokalne uprave i preduzeća i ustanova koje je osnovala Skupština opštine”.

Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) polovinom oktobra počeo je u Meljinama izgradnju zgrade solidarnosti. Podsjećamo da za projekat izgradnje stamenih zgrada solidarnosti lokalne samouprave obezbjeđuju 30 odsto sredstava kroz dodjelu urbanističkih parcela bez naknade i oslobadjanja od svih troškova komunalnih taksi, a ostalo kroz doprinos 0,7% na bruto zaradu zaposlenih koje poslodavci izdvajaju i uplaćuju u ovaj Fond.

U Meljinama će biti izgrađeno 25 stanova: 12 jednosobnih, 12 dvosobnih i jedna garsonjera. Objekat sadrži i 7 garaža i 14 nestambenih prostora-podrume, odnosno ostave.Ukupna vrijednost projekta kreće se oko million eura, saopštili su iz CFSSI.

Sjednica SO na kojoj bi odbornici trebalo da donesu i odluku o privremenom finasiranju Opštine za period januar mart 2017. godine, zakazana je za 8 i 30.

Bonus video: