Stanić: Vujanović se ne smije usprotiviti ni zamjeniku predsjednika DPS-a

"U koruptivnom ambijentu koji je stvorio DPS, o kojem govori i specijalni tužilac a i izvještaji Evropske komisije, u kojem svaki posao treba podmazati određenim procentom, jasno je da neće doći pravi investitor"
14 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Luka Zeković
Mirko Stanić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.12.2016. 15:26h

Filip Vujanović u svom maniru juče opet ništa nije rekao na temu udara na standard stanovnika Crne Gore, jer se očigledno ne smije usprotiviti ni zamjeniku predsjednika DPS-a, pa je umjesto toga ponovio priču o navodnom tjeranju investitora, saopštio je danas Mirko Stanić, Portparol Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP).

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je juče kazao da bi se restriktivne mjere mogle možda izbjeći da "nismo potjerali toliko investitora".

"Posljedice njegovih strateških investitora, koje možemo zbirno zvati Oleg Deripaska, građani Crne Gore su platili sa nekoliko stotina miliona eura kroz subvencije. Samo u lancu KAP-Rudnici Boksita je radilo 6.000 ljudi, danas radi 10 ili 15 puta manje. To su ti investitori koje smo trebali po Vujanovićevim željama da častimo i Termolektranu i Rudnik uglja u Pljevljima ili koju stotinu miliona eura garancija. “Profit" od otvaranja Luke Risan za međunarodni saobraćaj "strateškim investitorima", poznatim kao dobri momci, što je njegova ideja razvoja, danas osjećamo kroz pucnjave i bombe na crnogorskim ulicama. SDP-u je drago što je otjerao ne investitore, vec spekulante, pozajmljena imena i lica sa potjernica čiji je cilj bio pljačka građana a ne nikakve investicije", istakao je Stanić.

On je dodao da je SDP na taj način sačuvala stotine miliona eura i značajnu imovinu.

"Iako nažalost nijesmo uspjeli da spriječimo svaku privatizacionu i investicionu poharu DPS "investitora". U koruptivnom ambijentu koji je stvorio DPS, o kojem govori i specijalni tužilac a i izvještaji Evropske komisije, u kojem svaki posao treba podmazati određenim procentom, jasno je da neće doći pravi investitori. SDP se zalaže za dolazak investitora koji će reindustrilizovati Crnu Goru, otvoriti hiljade radnih mjesta u proizvodnji, turizmu, energetici i poljoprivredi ali Vujanović i njegov DPS za sada nijesu doveli ni jednog takvog u našu zemlju niti očigledno umiju", rekao je Stanić.

Bonus video: