Mandić: Nova baštini tradicionalne hrišćanske vrijednosti, ne predvodimo paradu kao Vlada

"Mi smo ona prava istorijska Crna Gora koja liči na zemlju naših predaka u kojoj je brak zajednica muškarca i žene, zasnovana na ljubavi i razumijevanju koji za cilj ima stvaranje zdrave porodice i potomstva", rekao je Mandić
192 pregleda 52 komentar(a)
Skupština Kluba mladih OO Nove Podgorice, Foto: Nova srpska demokratija
Skupština Kluba mladih OO Nove Podgorice, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 17.12.2016. 17:27h

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić poručio je da ta stranka baštini tradicionalne pravoslavne hrišćanske vrijednosti Crne Gore.

On je na Skupština Kluba mladih OO NSD Podgorice kazao da se "razlikujemo od Vlade Crne Gore koja danas predvodi paradu homoseksualaca u ovom gradu".

"Mi smo ona prava istorijska Crna Gora koja liči na zemlju naših predaka u kojoj je brak zajednica muškarca i žene, zasnovana na ljubavi i razumijevanju koji za cilj ima stvaranje zdrave porodice i potomstva", rekao je visoki funkcioner Demokratskog fronta.

Prema njegovim riječima kada se posebno posmatra mlada generacija "srpski narod je danas najbrojniji u Crnoj Gori".

"To su oni momci i djevojke koji pjevaju pjesme o Kosovu, idu u pravoslavne hramove a u školama se pozdravljaju sa tri prsta. Oduprli smo se nasilnoj asimilaciji i brutalnoj diskriminaciji režima Mila Đukanovića i uspjeli u DF-u da osmislimo politiku pomirenja Srba i Crnogoraca uvazavajući maksimu "sva prava svima". Nas niko ne može pobijediti, ali svak sa nama može napraviti pošten dogovor od koga korist mogu imati svi u Crnoj Gori, rekao je Mandić.

Na Skupština Kluba mladih OO NSD izabrano je novo Predsjedništvo kluba u sastavu Koča Đurišić, Milica Tomašević, Kristina Simić, Bojana Bulatović, Maksim Čađenović, Filp Ćirović, Milica Dedić, Jelena Radunović, Ana Drecun-Lukić, Ilija Pejović i Luka Tapušković.

Mandić je pozvao mlade da još upornije nastave političku borbu "jer se sa protestima i izbornom kampanjom ne završava angažman mladih naše stranke nego tek počinje".

"Radujem se što u ovako velikom broju danas donosite osmjehe i optimizam za borbu koju vodimo a niste opasani kravatama i ne nosite tašne sa statutima i ustavima kao neki drugi mladi političari. Zato niko od vas ne traži da držite ode i hvalospjeve rukovodstvu i predsjedniku stranke već vas pozivamo i ohrabrujemo da budete slobodni ljudi koji se za vlastite stavove i ideje bore na svakom koraku", poručio je Mandić.

Bonus video: