Rudović: Prvo vas neko političkim nasiljem opljačka, pa pozove na kafu kao da ništa nije bilo

"U parlamentu možemo da razgovaramo o uslovima za ponavljanje izbora, ali tek nakon što DPS pristane da novi izbori budu održani najdalje 2018, zajedno sa predsjedničkim i dok se ne utvrdi ko je zaista izveo navodni državni udar i tako uticao da u parlamentu ne postoji istinski odraz volje građana", rekao je Rudović.
15 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 17.12.2016. 11:42h

Građanski Pokret URA neće se vraćati u parlament sve dok Demokratska partija socijalista (DPS) ne pristane da novi izbori budu održani najkasnije 2018. godine, zajedno sa predsjedničkim i dok se ne utvrdi ko je izveo navodni državni udar, poručio je poslanik Neđeljko Rudović.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović u petak je kazao da planira neformalne rezgovore sa predstavnicima opozicionih partija i upućivanje formalnih ponuda kako bi se vratili u parlament.

"Prvo vas neko političkim nasiljem i razbojničkom politikom opljačka, pa vas onda pozove na kafu kao da ništa nije bilo. Na to liči poziv šefa nelegitimnog parlamenta opoziciji da učestvuje u radu parlamenta koji je na taj način stekao većinu i to tanku", kazao je Rudović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, DPS je sa svojim satelitima uzurpirao vlast tako što je kupovao glasove i stvorio na dan izbora atmosferu vanrednog stanja.

„U parlamentu možemo da razgovaramo o uslovima za ponavljanje izbora, ali tek nakon što DPS pristane da novi izbori budu održani najdalje 2018, zajedno sa predsjedničkim i dok se ne utvrdi ko je zaista izveo navodni državni udar i tako uticao da u parlamentu ne postoji istinski odraz volje građana“, rekao je Rudović.

Prema njegovim riječima, do tada nema povratka URE u Skupštinu Crne Gore.

"Ne pristajemo da glumimo da je sve u redu i tako omogućimo uzurpatorima vlasti da nekažnjeno opet izvedu neki sličan scenario i nastave da Crnu Goru drže zarobljenom i pored činjenice da više nemaju sigurnu većinu na izborima", kazao je Rudović.

On je poručio da se mogu sresti ako Brajović ima neke nove informacije u vezi ponavljanja izbora i navodnog državnog udara.

"Pošto pretpostavljam da nema onda ovo vjerovatno priča zbog međunarodne javnosti", kazao je Rudović.

On je podsjetio da su proljetos pregovarali sa DPS-om o uslovima za slobodne izbore, potpisali Sporazum koji je ta partija poslije dva mjeseca pogazila.

"Zato, ako zaista žele da učestvuju u rješavanju političke krize, moraju da pokažu mnogo više od dobre volje koja se ispostavila kao lažna. Oni su se, osim što su nesposobni da upravljaju državom, pokazali kao nepouzdan partner kojem se ne može vjerovati", ocijenio je Rudović.

Bonus video: