NOVA: Medojević i Knežević imaju punu našu podršku

U saopštenju je rečeno da NSD i DF nijesu izabrali radikalizaciju političke scene
55 pregleda 8 komentar(a)
Nova srpska demokratija, Foto: Facebook.com/slobodan.trkulja
Nova srpska demokratija, Foto: Facebook.com/slobodan.trkulja
Ažurirano: 01.12.2018. 14:49h

Nova srpska demokratija (NOVA) najoštrije osuđuje hapšenje predsjednika Pokreta za promjene i funkcionera Demokratskog fronta, Nebojše Medojevića.

Ova partija takođe osuđuje odluku Višeg suda da se na isti način postupi i prema Milanu Kneževiću.

"Nova srpska demokratija najoštrije osuđuje sramni, nezakoniti, siledžijski akt hapšenja i stavljanja u zatvor poslanika DF i predsjednika PZP Nebojše Medojevića, kao i odluku Višeg suda da se na isti način postupi i prema poslaniku DF i predsjedniku DNP, Milanu Kneževiću. Naši prijatelji i saborci, Medojević i Knežević, imaju punu podršku Nove srpske demokratije i mi ćemo svim svojim kapacitetima stati u njihovu zaštitu. Ovom prilikom obavještavamo javnost da je Nebojši Medojeviću direktno ugroženo zdravlje, jer je od trenutka stavljanja u zatvor otpočeo štrajk glađu. Nakon više od dvije godine intenzivnog progona DF-a, montiranih političkih procesa protiv lidera i funkcionera, hapšenja, privođenja i saslušavanja, čin kidnapovanja Nebojše Medojevića je označio da su djelovi režima spremni da preuzmu i krajnje, radikalne mjere u pokušaju da zaustave DF u našoj misiji oslobođenje i demokratizacije Crne Gore", saopšteno je.

U saopštenju je rečeno da NSD i DF nijesu izabrali radikalizaciju političke scene.

"Na taj potez su se odlučili određeni djelovi vrha režima, i to u trenutku kada se krenulo u pronalaženje rešenja i mehanizama koji bi omogućili održavanje prvih fer izbora, kao i izmjene i dopune ustava kojima će biti zaustavljena diskriminacija i nasilna asimilacija srpskog naroda. U susret odluci Apelacionog suda, mi još jednom pozivamo na razum i prekid državnog terora prema DF-u, jer takvo ponašanje režima vrlo brzo može Crnu Goru odvesti na zli put - put sukoba i trajne destabilizacije. U slučaju daljeg zadržavanja Nebojše Medojevića u zatvoru i eventualnog hapšenja Milana Kneževića, Glavni odbor NSD smatra da DF treba odmah da otpočne sa protestima i izlaskom na ulice, kako bi svi zajedno odbranili dostojanstvo, pravdu i istinu. Takođe, NSD odbacuje Rezoluciju kojom je parlamentarna većina pokušala da minimizira i nezakonito ukine odluke Velike narodne skupštine srpskog naroda iz 1918. godine, na šta smo ukazali i tokom skupštinskog zasijedanja. Rezolucija koju je ponudio režim isključivo je u svrhu falsifikovanja istorije, nametanja neistina i nastavka nasilne asimilacije srpskog naroda u Crnoj Gori. NSD i srpski narod širom Crne Gore su pokazali da se neće pomiriti sa takvim potezima, da smo mi previše žilav protivnik, što se uostalom pokazalo i na brojnim proslavama oslobođenja i ujedinjenja", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: