Nastavlja se kriza u Kotoru: Opozicija još čeka odgovor SNP-a

Opozicija od SNP-a traži dogovore o preuzimanju vlasti
19 komentar(a)
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.12.2016. 06:22h

Socijalistička narodna partija (SNP) još nije odgovorila na zahtjev opozicije za formiranje vladajuće većine u Kotoru, iako je rok za odgovor istekao u nedjelju. Demokratski front, Socijaldemokratska partija, pokret URA i SNP imaju 17 odborničkih mjesta u kotorskom parlamentu, što je dovoljno za formiranje nove vlasti u tom gradu.

Predsjednik kotorskih Demokrata Vladimir Jokić rekao je da ostatak opozicije i dalje čeka reakciju SNP-a.

“Pozitivan odgovor i dalje nismo dobili od SNP-a, međutim mi još jednom iskazujemo apsolutnu spremnost da odmah, ako treba svakog dana, sjednemo za sto i na demokratskim principima ostvarimo obećanje dato građanima i formiramo upravu u kojoj neće biti mjesta za DPS”, rekao je Jokić.

Iako je od izbora prošlo skoro dva mjeseca, opozicione stranke nijesu uspjele da se dogovore o saradnji u Kotoru zbog nesuglasica između SNP-a i SDP-a. Iako su opozicione partije potpisale sporazum prema kome neće ulaziti u saveze sa DPS-om, Milićeva stranka je tražila da prije toga funkcioneri SDP-a napuste funkcije u gradskoj upravi i mjesto izvršnog direktora Luke Kotor. Iz stranke Ranka Krivokapića kazali su da njihov kadar neće napustiti Luku Kotor jer bi time mjesto prepustio DPS-u.

“Smatramo da uslovljavanje bilo koje vrste od strane bilo koga, nije put kojim se gradi povjerenje. Još jednom iskazujemo apsolutnu spremnost da odmah sjednemo za sto i na demokratskim principima ostvarimo obećanje dato građanima i formiramo upravu u kojoj neće biti mjesta za DPS-a”, kazao je Jokić.

Bonus video: