Đurašković: Nema novih izbora, formiraćemo vlast

Đrašković je kazala da partije koje su presudnom željom većine građana osvojile vlast u Budvi nalaze se pred ozbiljnim pitanjima nalaženja najboljih rješenja za konstituisanje izvršnog istema
5 komentar(a)
Lucija Đurašković, Foto: Demos
Lucija Đurašković, Foto: Demos
Ažurirano: 09.12.2016. 16:43h

“S obziorom na različite komentare koje svakodnevno slušamo, a koji se tiču trenutne situacije u oslobođenoj Budvi, u ime opštinskog odbora DEMOS–a, koji će ubuduće participirati u novoj vlasti, stalo nam je da naglasimo da je neophodno razlikovati dojučerašnje partijsko jednoumlje, odnosno totalitarizam, koji je isključivao vaku vrtu dijalog, od pluralitčkog demokratskog sistema na koji nijesmo navikli“, tvrdi i predsjednica budvanskog odbora DEMOS Lucija Đurašković.

Ona je kazala da partije koje su presudnom željom većine građana osvojile vlast u Budvi nalaze se pred ozbiljnim pitanjima nalaženja najboljih rješenja za konstituisanje izvršnog istema posredstvom onoga što za vrijeme dugogodišnje vlasti DPS ni u primisli nije potojalo, a to je dijalog, poštivanje i uklađivanje drugačijeg mišljenja.

“Jer, upravo je to najbolji put da se pokrene ono što je prethodna vlast u samom temelju isključivala, a to je kritičko mišljenje i uvažavanje opozitog stava u korist opšte dobrobiti. Zato je i razumljivo što su građani nestrpljivi i “pomalo uplašeni nenaviknuti na drugačiji sistem koji nas tjera ka većoj odgovornoti i apsolutnom poštovanju zakona koje je, već priznatim koruptivnim i kriminalnim postupcima , prethodna vlast kršila gotovo na svakom koraku, što nikako ne bi trebalo zaboraviti. Svjesni neophodnosti da se, posebno u period kraja godine , nova vlast što prije konstituiše, ipak smatramo da pet, deset ili čak mjesec dana dužeg ili kraćeg dogovora, nije ni za poređenje, a posebno što ne može ni približno oštetiti grad u odnosu na to koliko ga je oštetila prethodna višegodišnja vlast DPS-a“, istakla je Đurašković uvjerena da novih izbora u Budvi neće biti.

Prema njenim riječima upravo nam se kao recidiv te i takve vlasti i dalje javlja diskriminatorski odnos prema određenom dijelu radnika na budžetu Opštine, koji kao zamorčad u odnosu na privilegovane, čekju platu, pa I obećanu zimnicu, do ko zna kada u nezvjesnost, bez ikakvog suvislog objašnjenja z nepoštovanje opšteg principa zajedništva“.

“Pitamo se da nije možda novac nenamjenski upućen sarajevskoj Internacionalnoj ligi humanista kao dug za nagrade čelnici DPS –a? Uvjereni smo, poštovani građani da će, sada već pozicione partije kojima ste pružili najviše povjerenja , opravdati vaša očekivanja i da ćemo za koji dan krenuti sa novom radikalnom sanacijom i obnovom ruševina i pohare koju je prethodna vlast na skoro svim nivoima svoga uprvljanja kroz dokazanu pljačku ostavila. Ta kođe vjerujem da ovaj stav DEMOS-a koji danas iznosim nadublje prihvataju sve naše kolege iz redova buduće vlasti na čemu i gradimo naše čvrsto uvjerenje o novom početku koji, kroz koji dan uskoro, vrlo brzo dolazi“, istakla je Đurašković.

Bonus video: