Medojević: Teroristički napad u sred bijela dana dokaz da vlast ne može da garantuje mir

Teroristički napad u sred bijela dana u kafiću prepunom nedužnih građana, djece, pokazuje da je mafija moćnija od države razorene korupcijom i kriminalom i da ova Vlada ne može da obezbjedi mir i sigurnost građana", rekao je Medojević
82 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.12.2016. 13:03h

Država gubi rat sa mafijom. Mafija je dio sistema vlasti i vlada sa DPS-om može samo da posmatra kako se Crna Gora pretvara u Kolimbiju na Jadranu, saopštio je Nebojša Medojević, čelnik Demokratskog fronta nakon pucnjave i ubistva u Bečićima.

"Nemoć policije, ANB, tužilastva i sudova je posledica dugogodišnje kohabitacije DPS-a i mafije. Najnovija blamaža sistema bezbjednosti oko lažnog državnog udara na dan izbora, samo je ohrabrila mafiju da nastavi sa svojim krvavim pohodom. Teroristički napad u sred bijela dana u kafiću prepunom nedužnih građana, djece, pokazuje da je mafija moćnija od države razorene korupcijom i kriminalom i da ova Vlada ne može da obezbjedi mir i sigurnost građana", rekao je Medojević.

Medojević je takođe naglasio da samo nova Vlada, koja će biti formirana bez DPS-a može obezbjediti poltički ambijent za borbu protiv mafije.

"Nije svaki član DPS član mafije, alii je svaki član mafije istovremeno i član ili birač DPS. DPS je političko krilo mafije. Odstranjivanje DPS iz sistema vlasti je preduslov ozdravljenja političkog sistema, bez cega nema efikasnije borbe protiv mafije. Zato je zahtjev DF-a da se formira prelazna Vlada sa ko-ministrima, naprave brze reforme izbornog sistema, stave pod kontrolu državne službe i resursi i mediji i organizuju prvi fer i slobodni izbori. Država je ugrožena, mir i bezbjednost građana dovedena u pitanje. Postoji samo jedno političko rješenje, koje godinama uporno nudi DF. Mafija u Crnoj Gori je politički fenomen i rješenje treba tražiti u političkim promjenama", izjavio je Medojević.

On je za kraj kazao da je korumpirana vlada DPS-a sa bliskim vezama sa mafijom dio problema, a ne dio rješenja.

Bonus video: