Đukanović i Makri: Brojna crnogorska zajednica je trajan most prijateljstva između naših naroda i država

U saopštenju se navodi da su Đukanović i Makri izrazili zadovoljstvo drugim susretom u posljednjih nešto više od dvije godine, uz spremnost da se preciziraju mogućnosti konkretne saradne u oblasti ekonomije, prehrambene industrije, trgovine i novih tehnologija
167 pregleda 2 komentar(a)
Milo Đukanović, Maurisio Makri, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Milo Đukanović, Maurisio Makri, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 10.12.2018. 17:15h

Brojna crnogorska zajednica je trajan most prijateljstva između naših naroda i država, ali i najbolja spona za jačanje ukupne saradnje, naglasili su danas predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Argentine Maurisio Makri koji su se susreli u Buenos Ajresu.

"O tome najbolje svjedoči i zajedničko obilježavanje 200. godišnjice od dolaska prve crnogorske porodice u Argentinu, što je glavni povod za ovu Đukanovićevu posjetu", saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore .

U saopštenju se dodaje da su Đukanović i Makri izrazili zadovoljstvo drugim susretom u posljednjih nešto više od dvije godine, uz spremnost da se preciziraju mogućnosti konkretne saradne u oblasti ekonomije, prehrambene industrije, trgovine i novih tehnologija.

"Konstatovano je da Sporazum o kulturnoj saradnji koji će danas biti potpisan, uz raniji o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji, o olakšicama u viznom režimu, kao i niz drugih koji su u pripremi, predstavljaju solidnu normativno pravnu osnovu za to", navodi se u saopštenju.

Bonus video: