Ravnogorski pokret CG: Brajovićev izbor doprinosi pobjedi četničke ideologije

Pavićević je čestitao Brajoviću izbor u nadi da više nema komunističke prisile i straha "zbog kojih treba da bruka djeda..."
613 pregleda 69 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.11.2016. 17:44h

Predsjednik Ravnogorskog pokreta Crne Gore vojvoda Mileta Pavićević – Čiča saopštio je da je istorijska stvar što je unuk poznatog predratnog političara, pripadnika Demokratske stranke Ljube Davidovića i četničkog komandanta Ivana Brajovića, čije ime nosi, postao predsjednik Skupštine Crne Gore.

Pavićević je naglasio da je to "nalog istorijske pravde i talik srpski da je potomak jednog od najistaknutijih četnika iz Bjelopavlića, i zamjenika komandanta Zetskog letećeg korpusa Jakova Jovovića, postao prvi čovjek crnogorskog parlamenta".

„Nije nikakva tajna da su, u vremenu totalitarnog komunističkog režima, mnogi potomci krili činjenicu o stradanju predaka u formaciji Jugoslovenske vojske u otadžbini, a neki izbjegavali da pomenu i njihovo ime, gradeći čak i karijere u Komunističkog partiji Jugoslavije. Jedan od tih je i današnji predsjednik Skupštine, ali bio on svjestan toga ili ne, krio vezu sa svojim djedom ili ne, Ivan Brajović Junior je prihvatajući poziciju predsjednika Skupštine CG dao veliki doprinos pobjedi četničke ideje i ravnogorske ideologije u Crnoj Gori danas. Ovo pogotovo iz razloga što je na ovim izborima Đukanović saopštio da ni u kom slučaju ne treba predati vlast naslednicima ravnogorske ideologije, što je u ovom slučaju očigledno zanemareno“, navodi Pavićević u saopštenju.

Pavićević je uvjeren da će Brajović doprinijeti afirmaciji istorijske istine o JVuO, a posebno pomoći utvrđivanju istine vezane za stradanje Velikog zbjega.

On je čestitao Brajoviću izbor u nadi da više nema komunističke prisile i straha "zbog kojih treba da bruka djeda, već da postane svjestan veličine njegove žrtve i žrtve njegovih četničkih saboraca sa prostora današnje Crne Gore".

Bonus video: