DPS: Glavni odbor jednoglasno podržao predlog za sastav nove Vlade

81 pregleda 2 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.11.2016. 13:04h

Glavni odbor Demokratske partije socijalista danas je jednoglasno podržao predlog mandatara Duška Markovića za sastav nove Vlade Crne Gore.

"Glavni odbor Demokratske partije socijalista Crne Gore (DPS) je na dašanjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, dao saglasnost na Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju i formiranju parlamentarne većine i učešću u Vladi Crne Gore za mandat 2016-2020, saopšteno je iz te partije. Glavni odbor je saglasno Statutu DPS, dao jednoglasnu podršku za personalni sastav nove Vlade Crne Gore, koji je predložio mandatar Duško Marković. DPS je uvjerena da su nesporni stručni, profesionalni i lični kvaliteti predloženih članova nove Vlade garancija uspjeha u realizaciji EU i NATO integracija, ekonomskog i društvenog razvoja Crne Gore i povećanju kvaliteta života svih građana naše države", saopšteno je iz DPS.

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Duško Marković je ranije danas na sjednici glavnog odbora DPS predložio sastav nove Vlade.

U toku je sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj bi Marković trebao da bude izabran za predsjednika, a kandidati koje je predložio trebali bi da budu izabrani za članove Vlade.

Bonus video: