Kandidati za ministre: Pominju se Darmanović, Pribilović, Pejović, Radunović...

Iz MUP-a, za čijeg se starješinu pominje član Presjedništva DPS-a Mevludin Nuhodžić, biće izdvojena javna uprava
114 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Darmanović, Foto: Luka Zeković
Srđan Darmanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.11.2016. 08:45h

Mandatar za predsjednika Vlade Duško Marković još razgovara sa kandidatima za ministre s kojima želi da sarađuje u okviru resora koji pripadaju Demokratskoj partiji socijalista. Prema dostupnim informacijama o kandidatima, mandatar bira kadrove koji nijesu opterećeni aferama.

Za ministra finansija Marković je uzeo u obzir i predstavnike bankarskog sektora. “Vijestima” je iz više izvora potvrđeno da je razgovarao, između ostalog, sa glavnim izvršnim direktorom Prve banke Darkom Radunovićem.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija biće vjerovatno opet razdvojeno, a glavni pregovarač Aleksandar Pejović se pominje za jednog od kandidata. Ministar diplomatije mogao bi biti Srđan Darmanović, doskorašnji ambasador Crne Gore u SAD i bivši dekan Fakulteta političkih nauka u Podgorici.

Iz MUP-a, za čijeg se starješinu pominje član Presjedništva DPS-a Mevludin Nuhodžić, biće izdvojena javna uprava. Za taj resor pominje se Suzana Pribilović, bivša predsjednica državne Komisije za kontrolu javnih nabavki. “Vijesti” su kontaktirale gotvo sve kandidate, koji kažu da nisu upoznati da li će biti dio vlade.

Direktor Uprave carina Vladan Joković izvjestan je kandidat za neki od resora vlade, a spekuliše se da je moguć i za finansije. Dosadašnji ministar prosvjete Predrag Bošković najvjerovatnije će činiti dio vlade Markovića, ali nije izvjesno za koji resor. Ministarstvo ekonomije ne isključuju sagovornici “Vijesti”. Ministar sporta biće Nikola Janović, dok resori odbrane i nauke još nijesu riješeni. U Markovićevom kabinetu nema mjesta za dosadašnje ministre Sanju Vlahović, Budimira Šegrta, Vladimira Kavarića, Milicu Pejanović Đurišić, Suada Numanovića, Branimira Gvozdenovića, Petra Ivanovića...

Bonus video: