Marković 28. novembra predlaže sastav i program rada Vlade

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, saglasno Ustavu Crne Gore, predložio Duška Markovića za mandatara za sastav Vlade Crne Gore
55 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.11.2016. 15:30h

Mandatar za sastav Vlade Duško Marković obavijestio je predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića da je spreman da 28. novembra 2016. godine Skupštini podnese Program i predlog za sastav 41. Vlade, saopšteno je iz DPS-a.

Dodaju da je potrebno da Brajović zakaže sjednicu Skupštine sa odgovarajućim dnevnim redom.

"Kao što je poznato, predsjednik Filip Vujanović, saglasno Ustavu Crne Gore, predložio je Duška Markovića za mandatara za sastav Vlade Crne Gore", saopšteno je iz DPS-a.

Prema navodima, kako su "Vijesti" ranije objavile, ministar zdravlja u novoj Vladi najvjerovatnije će biti Kenan Hrapović (Socijaldemokrate Crne Gore), bivši direktor Fonda zdravstva. Nije isključeno da resor prosvjete dobije njegov partijski kolega Damir Šehović.

Funkcioneri Bošnjačke stranke pokrivaće dva resora - ministar saobraćaja biće Osman Nurković, Kemal Purišić ministar rada i socijalnog staranja. Nurković i Purišić su potpredsjednici partije. Rafet Husović biće na poziciji vicepremijera za regionalni razvoj.

Predstavnicima koalicije "Albanci odlučno" predočeno je da mogu da računaju samo na ministarstvo za ljudska i manjinska prava koje bi trebalo da vodi lider DUA Mehmet Zenka.

“Vijesti” su ranije objavile da Marković u svom kabinetu ne želi dosadašnjeg potpredsjednika i bivšeg ministra poljoprivrede Petra Ivanovića, ministraku nauke Sanju Vlahović, Budimira Šegrta, Vladimira Kavarića, Milicu Pejanović Đurišić.

Pozicije su navodno sigurne direktoru Uprave carina Vladanu Jokoviću, Predragu Boškoviću, Zoranu Pažinu, Mevludinu Nuhodžiću i Milutinu Simoviću.

Bonus video: