Medojević poručio BS: Ulaskom u Vladu postajete najodgovorniji za strašne posljedice koje nas očekuju

"Ulaskom u Vladu kontinuiteta režima, htjeli vi to ili ne", poručio je Medojević Bošnjacima "preuzimate kompletnu odgovornost za eskalaciju političke, ekonomske, socijalne i bezbjednosne krize u zemlji"
41 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.11.2016. 13:08h

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević pozvao je članove GO Bošnjačke stranke da ozbiljno i odgovorno razmotre ponudu opozicije, da je prihvate i tako stvore uslove za mirno i političko rješenje najdublje političke krize od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori.

"Našoj zemlji su nepohodne korjenite političke i ekonomske reforme. Vlada Duška Markovića je vlada kontinuiteta režima, koja ima osnovi cilj da zaštiti i sačuva postojeći bolesni, neefikasni i nepravedni politički, privredni i socijalni sistem, koji rasipa naše resurse, pljačka, siromaši i diskriminiše ogromnu većinu stanovništa, produbljuje podjele, štiti kriminalne organizacije, promoviše šverc i korupciju, sprečava razvoj demokratije, progoni neistomišljenike, razara slabašne institucije države i gura zemlju u bankrot i sukobe. Koristim ovu priliku da Vas upozorim, da ulaskom u Vladu kontinuiteta DPS i Markovića, koja niti zna, niti može, niti smije da pokrene sveobuhvatne refrome, preuzimate na sebe strahovitu odgovornost za sve negativne posledice koje su neminovne, kao rezultata izostanka nužnih reformi. Ulaskom u Vladu kontinuitete, moraćete da smanjujete plate, otpuštate viškove zaposlenih u adminsitarciji, ukidate ili smanjujete nadoknade majkama za treće dijete, povećavate poreze, smanjujete penzije, nastavite nekontrolisano zaduživanje države, povećate cijenu struje za stanovništvo od najmanje 10%, a za pravna lica još mnogo više, podržavate nastavak pljačkanja resursa kroz Buljaricu, Jaz, HE na Morači, rješavati sporove oko kašnjenja izgradnje dionice auto puta, biti u središtu sukoba režimskih švercersko-bezbjendosno-kriminalnih klanova, sukoba transnacionalnih narko kartela itd. itd. Sve to u atmosferi duboke političke krize, nepriznavanja rezultata izbora od starne kompletne opozicije, bojkota Skupštine i protesta" rekao je Medojević.

"Ulaskom u Vladu kontinuiteta režima, htjeli vi to ili ne", poručio je Medojević Bošnjacima "preuzimate kompletnu odgovornost za eskalaciju političke, ekonomske, socijalne i bezbjednosne krize u zemlji, jer sada nemate nijedan valjan politički izgovor. DF i opozicija vam je dala najpošteniju, patriotsku, istorijski i državnički odgovornu ponudu. Vi možete da budete ključni element političkih i širih društvenih i ekonomskih promjena."

Medojević je kazao da prihvatanjem ponude DPS koja je neuporedivo lošija i po BS, Bosnjački narod, sjever države i sve građane Crne Gore, Bošnjačka stranka postaje još jedan u nizu satelita jedne kriminalne organizacije, protiv koje je ogromna većina građana Crne Gore i koji se na vlasti održavaju brutalnim zloupotrebama državnih institucija, fondova, službi, ucjenama pritiscima, kupovinom i korupcijom, sa izvesnim političkim gašenjem, nestajanjem i laganom asimilacijom Bošnjačkog naroda.

"Na vama je velika i važna odluka, od koje će zavisti sudbina države i svih njenih građana. Ulaskom u Vladu kontuineteta režima, koji je spreman da zarad golog opstanka na vlasti osmisli i izvede lažni državni udar na dan izbora i pokrene neviđenu harangu i progon političkih neistomišljanika, hapšenje lidera najjače opozicione grupacije i uvede cijelo društvo u mrak jednomulja i fašizma, vi postajete dio tog mračnog scenarija i najodgovorniji za sve strašne posljedice koje nas neminovno očekuju. Zato vas pozivam da izaberete demokratiju, refrome, poštovanje ljudskih prava i sloboda, jačanje vaše stranke, unapređenje položaja Bosnjačkog naroda, ekonomski oporavak Sjevera, novu ekonomsku politiku, demokratiju i slobodu. Šta god izaberete, nije kriv ni odgovaran DPS, već samo Vi", poručio je Medojević.

Bonus video: