Vujanović: Poruka Stoltenberga ohrabrujuća

“Ubijeđen sam da ćemo u narednim mjesecima imati intenzivnu ratifikaciju koja će u značajnoj mjeri biti posljedica ovog apela”, rekao je Vujanović
2 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2016. 13:32h

Poruka generalnog sekretara NATO-a, Jensa Stoltenberga, članicama Alijanse da što prije ratifikuju Protokol o pristupanju Crne Gore, ohrabrujuća je i doprinijeće ubrzanju tog procesa, ocijenio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

Vujanović je novinarima u Budvi, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici parlamenta povodom Dana opštine, kazao da vjeruje da će poruka Stoltenberga biti ohrabrenje članicama da ubrzaju proceduru.

“Ubijeđen sam da ćemo u narednim mjesecima imati intenzivnu ratifikaciju koja će u značajnoj mjeri biti posljedica ovog apela”, rekao je Vujanović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora će biti pouzdan partner NATO-a, “a NATO očigledno cijeni da je proces proširenja od naročite važnosti za Alijansu”.

“Tako da me vrlo ohrabruje poruka Stoltenberga. On je to i argumentovano obrazložio, i nadam se da će ona biti dodatni motiv da se ubrza ratifikacija Pristupnog protokola”, dodao je Vujanović.

Bonus video: