DPS: Četnički vojvoda se ne može sakriti iza odbrane antifašizma

U saopštenju se dodaje da nije iznenađenje ni što Novoj i Mandiću smeta svaki civilizacijski čin koji država Crna Gora napravi, jer je svaki progresivni korak u suprotnosti sa suštinom njihove politike
65 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.11.2016. 19:10h

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da kad god iz Nove srpske demokratije Andrije Mandića pomenu antifašizam, "svakom zdravorazumskom čovjeku prvo padne na pamet pitanje kakve veze antifašističke vrijednosti imaju sa titulom četničkog vojvode koju tako ponosno nosi predsjednik Nove"

Iz Nove srpske demokratije danas su saopštili da je politika DPS-a i predsjednika te partije Mila Đukanovića dovela Crnu Goru u mnoga poniženja.

"Apsurd se proporcionalno uvećava sa podsjećanjem na brojne inicijative iz Nove, kojima je trebalo izjednačiti antifašistički pokret sa najbližim saradnicima okupatora, poput Pavla Đurišića, kome je upravo lider Nove želio da podigne spomenik i da ga rehabilituje. Licemjerstvo saopštenja Nove, osim u pokušaju prikrivanja činjenice da su upravo oni najuporniji sljedbenici ideološke matrice četničkog pokreta koji je najprisnije sarađivao sa okupatorom, ogleda se i u pokušaju da se sakriju iza imena svoje izvorne partije koju su utopili u Demokratski front, u trenutku kada je bjelodano jasno da danas ta politička grupacija oličava najveću izdaju Crne Gore, još od vremena njihovih četničkih uzora", kazali su iz DPS-a.

U saopštenju se dodaje da nije iznenađenje ni što Novoj i Mandiću smeta svaki civilizacijski čin koji država Crna Gora napravi, jer je svaki progresivni korak u suprotnosti sa suštinom njihove politike.

"I ova njihova zlonamjerna zamjena teza zapravo samo treba da posluži skretanju pažnje sa glavne teme – ko je iz DF-a učestvovao u pokušaju terorističkog napada u Crnoj Gori? DF se ne može sakriti iza Nove, a još manje četnički vojvoda iza odbrane antifašizma", kazali su iz DPS-a.

Bonus video: