Muškarac priveden na protestu DF-a, sastanak poslanika i Brajovića

Iz Demokratskog fronta poručuju da će biti uz Milana Kneževica i da se on neće dobrovoljno predati
214 pregleda 0 komentar(a)
DF protest, Foto: Boris Pejović
DF protest, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.12.2018. 19:28h

Oko stotinu građana, među kojima su bili i poslanici Demokratskog fronta (DF), okupilo se večeras ispred Skupštine Crne Gore.

Policija je privela jednog od učesnika protesta, koji je negodovao pred policijom kako je dva mjeseca bio nezakonito u zatvoru.

"Vijestima" je iz policije nezvanično saopšteno da je riječ o državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je priveden jer je provocirao policiju.

Poslanici DF-a sastali su se sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem, kako bi razjasnili da li policija može ući u Skupštinu bez odobrenja predsjednika Skupštine.

Nakon razgovora sa Brajovićem, niko iz Demokratskog fronta nije želio da se zvanično obrati novinarima. Nezvanično, “Vijestima” je rečeno da je na sastanku bilo riječi o složenosti situacije i o “skandaloznoj odluci Apelacionog suda”. Prema nezvaničnim saznanjima, Brajović ne odobrava da policija uđe u Skupštinu.

Iz DF-a očekuju da će Brajović za sjutra zakazati sjednicu Kolegijuma Skupštine, na kojoj će biti nastavljeni razgovori.

Iz tog političkog saveza je rečeno da su zatražili da na sjutrašnjem sastanku Konferencije parlamentarnih odbora za evropske integracije/poslove država obuhvaćenih procesom stabilizacije i pridruživanja Jugoistočne Evrope (COSAP), koji će se održati u Skupštini, prisustvuje i Milan Knežević.

Knežević bi sastanku prisustvovao uz predsjednika Odbora za evropske integracije Slavena Radunovića (DF), koji je ispred odbora domaćin konferencije. Knežević bi, prema planovima DF-a, trebalo i da se obrati prisutnima.

Na sastanku COSAP-a će učestvovati šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav, delegacije parlamenata Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije, poslanici država članica EU, predstavnici Vlade Crne Gore, diplomatskog kora i akademske zajednice.

Radunović: Spremni smo da branimo Kneževića

Poslanik DF-a Slaven Radunović je kazao da je Knežević dobro i da se neće predati:

“Policija će morati nasilno da uđe da i ga privede. Sve i da se to desi, mi smo spremni da ga branimo".

On je najavio da će se od sjutra ispred Skupštine organizovati okupljanje pristalica.

"Pozivamo sve da od sjutra pa svakog narednog dana budu ovdje. Svakog dana ce biti neki pres ili obraćanje, svakog dana ćemo biti ovdje od 18 do 20 sati i pružati Milanu podršku. Svi koji vide i koji nisu zadovoljni ovim protiv ustavnim i protivpravnim akcijama neka nam se pridruže. Sto vas više ima mi smo sve jači jer znamo da radimo pravu stvar", kazao je Radunović.

Galerija

Bonus video: