Lekić: Antievropska praksa vlasti, Vujanović po naredbi Đukanovića ponižava manjine

"Posebno zabrinjava i nepoštovanje osnovnih demokratskih principa od strane Filipa Vujanovića koji skandalozno čašćava svoju partiju mandatarom iako nije još utvrđena parlamentarna većina", kazao je između ostalog Lekić
8 komentar(a)
Miodrag Lekić, Aivo Orav, Foto: Demos
Miodrag Lekić, Aivo Orav, Foto: Demos
Ažurirano: 11.11.2016. 11:42h

Aktuelna vlast u Crnoj Gori je dobrim dijelom savladala evropsku retoriku pritom često nastavljajući sa antievropskom praksom, kazao je danas predsjednik Demosa Miodrag Lekić tokom ragovora sa šefom delagacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivom Oravom.

"Građani nisu zadovoljni da se proces evropskih integracija pretežno svodi i na normativnu dijelatnost bez stvarnih usvajanja evropskih standarda", istakao je Lekić.

Kako je saopšteno iz Demosa, Orav je danas u prostorijama te partije uručio Lekiću Izvještaj EU o Crnoj Gori za 2016 godinu.

Tokom razgovora posebno je bilo riječi o proteklim izborima i dubokoj političko institucionalnoj krizi koja je zatim uslijedila.

"Opozicija ne može smatrati izbore slobodnim i regularnim, posebno u uslovima objavljenog državnog udara. Posebno zabrinjava i nepoštovanje osnovnih demokratskih principa od strane Filipa Vujanovića koji skandalozno čašćava svoju partiju mandatarom iako nije još utvrđena parlamentarna većina. Time Vujanović pod naredbama svog partijskog šefa, ne samo poslušno krši demokratska pravila, nego otvoreno ponižava manjine otvoreno vršeći pritisak na partije manjinskih naroda. Ovo drastično uzurpiranje elementarnih principa demokratije", naglasio je Lekić - mora biti predmet interesovanja i Evropske unije.

U saopštenju se dodaje da je Lekić naglasio značaj Izvještaja za crnogorsku političku i ukupnu javnost imajući u vidu nesumnjivo većinsku volju građana Crne Gore za što brže integracije zemlje u Evropsku uniju.

Bonus video: