Uljarević: Ako budu otezali u Kotoru, rizikuju preletače

Demokratski front, SNP, Demokrate, pokret URA i SDP u kotorskom parlamentu imaju 17 od ukupno 33 odborničkih mijesta, što im omogućuje omogućava da smjene DPS
102 pregleda 14 komentar(a)
Daliborka Uljarević, Foto: Boris Pejović
Daliborka Uljarević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.11.2016. 08:37h

Opozicija treba što prije da uđe u proces formiranja nove vlasti u Kotoru, a u pregovorima o saradnji ne bi smjelo da bude uslovljavanja, ocijenila je izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević. Ona je kazala da su građani Kotora na lokalnim izborima većinski podržali opoziciju, ističući da bi sve osim opozicione saradnje predstavljalo izbornu prevaru.

“Kotor je suviše dugo čekao da dođe do faze kada je moguće izvesti promjenu vlasti, pa samim tim nije vrijeme da neko tvrdi pazar. Ako je ova podrška dobijena na bazi obećanih promjena, onda je važno da se što prije uđe u proces preuzimanja vlasti i raščišćavanja postojećeg stanja”, kazala je Uljarevićeva kotorskoj lokalnoj televiziji.

Demokratski front, SNP, Demokrate, pokret URA i SDP u kotorskom parlamentu imaju 17 od ukupno 33 odborničkih mijesta, što im omogućava da smjene DPS koji je do sada upravljao gradom. Do saradnje još nije došlo zbog insistiranja kotorskog SNP-a da funkcioneri SDP-a napuste lokalnu upravu, prije nego uđu u pregovore sa ostatkom opozicije.

Uljarevićeva je upozorila da se pregovori ne smiju otezati zbog opasnosti od političke korupcije. “Opozicioni odbornici su na velikom testu. Bilo bi jako loše ukoliko bi došlo da političkog prelijetanja, jer bi to urušilo povjerenje u ukupnu opozicionu ponudu”, tvrdi ona.

Bonus video: