Rođaki posao u kabinetu

Iako je angažovana da radi u protokolu, veći dio posla radi u kabinetu odlazećeg predsjednika Skupštine
196 pregleda 77 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.11.2016. 08:18h

Odlazeći predsjednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović zaposlio je u parlamentu svoju rođaku Jelenu Prelević. Pajović je 2. juna izabran za predsjednika Skupštine, nakon smjene Ranka Krivokapića, i nepunih mjesec dana kasnije zaposlio je Prelevićevu u skupštinskoj administraciji.

Prelevićeva je, prema informacijama “Vijesti”, Pajovićeva rođaka. Iz Skupštine su kazali da im nije poznato da li je Prelevićeva u rodbinskim odnosima sa predsjednikom Skupštine.

Međutim, kazali su da je angažovana na protokolarnim poslovima zbog “povećanog obima posla i privremene odsutnosti jednog broja zaposlenih”.

Iako je angažovana da radi u protokolu, veći dio posla radi u kabinetu odlazećeg predsjednika Skupštine.

“U cilju racionalizacije i smanjenja skupštinskih troškova, poslove protokola u Kabinetu predsjednika Skupštine obavljaju zaposleni u Odjeljenju za odnose sa javnošću i protokol, koje je dio Službe Skupštine. S obzirom na to da se protokolarne aktivnosti odvijaju u Kabinetu predsjednika i tokom kolektivnog godišnjeg odmora, Jelena Prelević je, između ostalih, angažovana na njihovoj realizaciji”, odgovoreno je “Vijestima” iz skupštinske službe za odnose sa javnošću.

Na pitanje koja su je profesionalna iskustva preporučila za rad u Skupštini, iz Odjeljenja za odnose s javnošću saopšteno je da je Prelevićeva ranije bila angažovana prilikom organizacije i realizacije protokolarnih događaja, obilježavanja međunarodnih datuma u saradnji sa stranim ambasadama u Crnoj Gori, kao i NVO sektorom.

Prema saznanjima “Vijesti”, ona je radila u kompaniji “Voda u kršu” i kao PR jednog muzičkog festivala. Prelevićeva je, sa ostalim članovima kabineta, u nekoliko navrata sa Pajovićem išla na službena putovanja u inostranstvo. Među njima i prilikom zvanične posjete šefa Skupštine Rumuniji radi ratifikovanja Protokola o pristupanju Crne Gore u NATO.

Pajović će poslije pet mjeseci napustiti mjesto šefa Skupštine nakon što je njegova stranka na izborima izgubila parlamentarni status. Zbog lošeg izbornog rezultata, Pajović je podnio ostavku na mjesto predsjednika Pozitivne, a upravljanje strankom do održavanja kongresa preuzela je Azra Jasavić.

Bonus video: