Medojević: Lažni teroristi naručeni od DPS-a, stvarana vanredna situacija

Zato je u saradnji sa svojim privatnim državnim tužiocem, Đukanović izmislio lažne teroriste koje je teatralno i dramatično hapsio na dan izbora, pred TV kamerama, i tako čitav dan stvarao atmisferu vanrednog stanja i opasnosti po živote gradjana, od terorista koji su navodno poslati iz Srbije da ubijaju gradjane i da uhapse crnogorskog premijera
63 pregleda 78 komentar(a)
Medojević i Šmit
Medojević i Šmit
Ažurirano: 05.11.2016. 16:06h

Predsjednik Pokreta za Pormjene i član Predsjedništva DF Nebojša Medojević susreo se danas sa Kristijanom Šmitom, ministrom poljoprivrede Njemačke, kojem je u razgovoru naglasio da je premijer Milo Đukanović namjerno izmislio teroriste na dan izbora, te da su oni upravo naručeni od strane DPS-a.

"Zbog ogromnog siromaštva i sveprusutne korupcije, koja je razorila crnogorsko društvo, ovaj put im ni čitav arsenal izbornih krađa i prevara nije bio dovoljan da pomogne Djukanoviću da izbjegne izborni poraz. Zato je u saradnji sa svojim privatnim državnim tužiocem, Đukanović izmislio lažne teroriste koje je teatralno i dramatično hapsio na dan izbora, pred TV kamerama, i tako čitav dan stvarao atmosferu vanrednog stanja i opasnosti po živote gradjana, od terorista koji su navodno poslati iz Srbije da ubijaju gradjane i da uhapse crnogorskog premijera. Lažni teroristi naručeni od DPS , poslužili su da smanje izlaznost za 6% , čime je smanjen izborni rezultat opozicije koji joj je garantovao jasnu većinu za formiranje Vlade. Zbog ovakvog nevidjenog pritiska na birače u toku izbornog dana, kompletna opozicija nije priznala rezultate ovih izbora, smatramo ih neregularnim, i odlučila je da bojkotuje Konstitutivnu sjednicu novog saziva Parlamenta" istakao je Medojević.

Ministar Šmit je iskazao svoju zabrinutost zbog eskalacije političke krize u Crnoj Gori, i naglasio da su nesporni rezultati izbora temelj demokratskog poretka i stabilnosti u svakoj zemlji. Šmit je ponovio i to da bi zemlja kandidat za EU morala da obezbijedi održavanje fer i slobodnih izbora. Ministar Šmit je posebno istakao da opozicija mora imati neophodne političke uslove za nesmetani rad, i da je bilo kakva represija prema kritičarima režima neprihvatljiva.

Medojević se u Minhenu takođe susreo i sa Stefanom Majerom, izvjestiocem Kluba poslanika CDU/CSU u Bundestagu, koji je zadužen za pitanja bezbjednosti i unutrašnjih poslova. Predsjednik PzP-a je sa Majerom razmijenio stavove o ključnim izazovima za bezbjednost Balkana, a posebno o djelovanju Balkanske Konfederacije Organizovanog kriminala i o ogromnom političkom uticaja koji ona uspijeva da ostvari.

Medojević se, tokom Kongresa CSU u Minhenu, sastao sa i g. Gregom Handsom, Ministrom za razvoj i medjunarodnu trgovinu u Vladi Velike Britanije. Sa ministrom Handsom, predsjednik Medojević je razgovarao o efektima BREXIT-a na ekonomiju EU, kao i o ključnim ekonomskim problemima sa kojim se danas suočava Crna Gora.

Bonus video: