Milić: Nepristrasno i efikasno rasvijetliti zloupotrebe tokom izbornog procesa

"Insistiramo da se nadležni državni organi nepristrasno, efikasno i bez odlaganja rasvijetle i procesuiraju brojne zloupotrebe i neregularnosti, koji su obilježili izborni proces"
4 komentar(a)
Srđan Milić, Lesli Freriksen, Foto: SNP
Srđan Milić, Lesli Freriksen, Foto: SNP
Ažurirano: 01.11.2016. 15:49h

Nadležni državni organi treba nepristrasno i efikasno da rasvijetle zloupotrebe i neregularnosti tokom izbornog procesa, a pod njihovom lupom treba da bude i način finansiranja izborne kampanje i vlasti i opozicije, poručio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Srđan Milić.

On je danas u Podgorici razgovarao sa šeficom političko-ekonomskog Odjeljenja u američkoj Ambasadi u Crnoj Gori, Lesli Freriksen, o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji, sa posebnim osvrtom na održane parlamentarne izbore, dešavanja tokom i nakon okončanog izbornog procesa.

"Insistiramo da se nadležni državni organi nepristrasno, efikasno i bez odlaganja rasvijetle i procesuiraju brojne zloupotrebe i neregularnosti, koji su obilježili izborni proces. Takođe, pod njihovom lupom treba da bude i način finansiranja izborne kampanje i vlasti i opozicije“, poručio je Milić.

Milić je, kako je saopšteno iz SNP-a, istakao da „u ovom momentu imamo ekstremno složene političke prilike u Crnoj Gori“ i ponovio da je politička stabilnost uslov bez kojeg se ne može govoriti o daljem razvoju Crne Gore i budućnosti njenih građana.

"To je bio i razlog sastanaka predsjednika SNP-a i političkih predstavnika nacionalnih manjina u Crnoj Gori, koje je imao ovih dana", kaže se u saopštenju.

Bonus video: