"Pregovori o formiranju Vlade trebalo bi da budu završeni u naredna dva dana"

“Mislim da ćemo u ova dva dana na političkom nivou završiti te pregovore", rekao je Marković
84 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.10.2016. 18:46h

Pregovori o formiranju buduće Vlade bi trebalo da budu završeni u naredna dva dana, kazao je kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) za mandatara, Duško Marković.

On je to rekao novinarima prilikom obilaska kampa na Zlatici, gdje se održavaju pripreme za vojnu vježbu "Crna Gora 2016".

"Mislim da ćemo u ova dva dana na političkom nivou završiti te pregovore. Očekujemo odluku predsjednika države o zvaničnoj formalizaciji mandatara i nakon toga slijede aktivnosti koje će ići u pravcu kadrovskog ekipiranja buduće vlade i njene podrške parlamentu", naveo je Marković.

Terenska vježba "Crna Gora 2016" je važan trenutak za državu

Crna Gora će, tokom međunarodne terenske vježbe, utvrditi svoje sposobnosti i mogućnosti odgovora na prirodne katastrofe i prepoznati slabosti, kako bi ih eliminisala u predstojećem periodu, poručio je potpredsjednik Vlade, Duško Marković.

On je ocijenio da je ovo veliki trenutak za Crnu Goru, koja ima čast da bude domaćin tako velike vježbe u kojoj učestvuje više od 30 članica NATO-a i partnerskih država.

„Ovo je prilika da zajedno sa njima u toku četvorodnevne vježbe utvrdimo naše sposobnosti i mogućnosti naših odgovora na prirodne katastrofe, i da prepoznamo naše slabosti kako bi ih u predstojećem periodu eliminisali“, kazao je Marković.

To je, smatra on, dobra prilika da, u saradnji sa drugim timovima, kojih je ukupno 17 u vježbi, Crna Gora izgradi sposobnost zajedničkog rada i saradnje, kako bi iskazali punu sposobnost da odgovore svim izazovima koji se nameću kad su u pitanju prirodne katastrofe.

„Crna Gora pokazuje sposobnost da, kao buduća članica NATO-a, ne samo organizuje ovu vježbu, nego i da nosi teret te vježbe. Crna Gora pokazuje sposobnost da nije samo spremna da prihvati partnerske ciljeve, nego da doprinosi realizaicji partnerskih ciljeva“, rekao je Marković.

Prema njegovim riječima, Crna Gora će vježbom iskazati svoju sposobnost za kvalitetnu regionalnu saradnju sa zemljama u okruženju kad su u pitanju odgovori na ta dešavanja i kad je u pitanju ukupna solidarnost u zaštiti stanovništva i resursa.

On je ocijenio da je značajna posjeta zamjenika generalnog sekretara NATO-a Džona Mancea Crnoj Gori.

Kako je rekao, Crna Gora za par mjeseci očekuje formalizaciju svog članstva i posjeta tako visokog zvaničnika biće prilika da razgovaraju o onome što Crnu Goru čeka u narednih nekoliko mjeseci.

„I ne samo u narednih nekoliko mjeseci, nego šta će Crna Gora uraditi da doprinese članstvu i, naravno, da u susret tom članstvu jača svoje kapacitete, snaži svoj institucionalni potencijal i da bude u stanju da doprinosi miru i stabilnosti“, poručio je Marković.

Bonus video: